Open bunker Louwerse's Wegeling in Ritthem

RITTHEM - In het dorp Ritthem gebeurt veel, heel veel! Koningsdag 2019 is nog niet achter de rug, of het volgende evenement staat alweer op de rol: het ringrijden op zaterdag 11 mei in de Dorpsstraat van 08.00 tot 17.30 uur. Altijd een happening. Op diezelfde 11 mei is ook de bunker aan Louwerse's Wegeling in Ritthem weer open van 10.00 tot 16.00 uur. In de bunker is een groot aantal voorwerpen en foto's te zien die te maken hebben met de geschiedenis van Ritthem en Ritthem tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De openstelling van de bunker aan Louwerse's Wegeling is een jaarlijkse traditie sinds 2007. Het aantal bezoekers aan deze bunker groeit gestaag. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Walcheren bevrijd werd uit handen van de Duitsers. Het duurde nog tot februari 1946 totdat de dijk bij Rammekens was hersteld. Er zijn zo'n 350 foto's te zien over de geschiedenis van Ritthem op A4-formaat. Er zijn ook foto's beschikbaar gekomen van Souburg tijdens de inundatie.

Wim de Meij beschikt over een groot aantal foto's van en over Ritthem. Deze foto's zijn ook te vinden op de website van de dorpsraad: www.dorpsraadritthem.nl. Tweemaal in het jaar houdt hij een foto- en filmpresentatie in Huiskamertheater De Verwachting in Ritthem met steeds weer nieuw materiaal waarom hij de beschikking heeft gekregen.

Openstelling bunker Ritthem:

zaterdag 11 mei 10.00-16.00 uur

Toegang gratis

Volgende data openstelling bunker: zaterdag 15 juni en zaterdag 10 augustus

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden