Eerste hulp bij snelle vooroordelen en kritische blikken.

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli is de net in première gegane locatievoorstelling Stadswild (14+) te zien in Vlissingen tijdens het Onderstroom Festival. Voor het eerst ontwikkelde Vloeistof een interactieve dansexpeditie speciaal voor jongeren: een fysieke en zintuigelijke wandeling die aanmoedigt om op nieuwe manieren naar de stad, de ander en zichzelf te kijken. Op een lichtvoetige en eigentijdse manier verleiden ze het publiek, die een koptelefoon draagt zoals bij een ‘silent disco’, om verbanden te leggen tussen de dans, de muziek, de voice-over en wat er (toevallig) op straat gebeurt”. Een beleving waarin je als toeschouwer gaat twijfelen wat nou echt 'echt' is en wat niet.

Inge Koks, programmeur van Podium Mozaïek, hét internationaal Cultuurpodium in Amsterdam is te spreken over de aanpak van dansgezelschap Vloeistof: “Als geen ander hebben zij de kennis en kunde van dans in de publieke buitenruimte en van het gedrag en de reacties van publiek hierin. In deze tijd is kunst in de openbare ruimte juist meer dan nodig. Met de nodige humor, verwondering en schoonheid schudt Vloeistof onze vertrouwde realiteit op en laat ons stilstaan bij datgene wat wij niet kennen of waar we onbewust dagelijks aan voorbij gaan. Hun bijna alledaagse benadering mondt vaak uit in een climax waarin we niet meer helemaal weten wat en hoe. Het is deze verbinding tussen herkenning en onzekerheid die als geen ander de werkelijkheid representeert. Maar dan uitvergroot en onontkoombaar.”

Stadswild bezoeken
De try-outs van deze uitdagende belevenis vinden plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni op het jeugdtheaterfestival Art of Wonder in Assen. Op woensdag 5 en donderdag 6 juni gaat de voorstelling in première bij Theater De Nieuwe Vorst in Tilburg. Verder is Stadswild nog te bezoeken tijdens Festival Onderstroom op 5, 6 en 7 juli in Vlissingen.

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden