De cheque wordt overhandigd aan Stichting Samen Varen door de Fundraising- en Lustrumcommissie van Soroptimist clubs Walcheren en De Bevelanden.
De cheque wordt overhandigd aan Stichting Samen Varen door de Fundraising- en Lustrumcommissie van Soroptimist clubs Walcheren en De Bevelanden. (Foto: Fifi Visser)

Soroptimisten zamelen 5.000 euro in voor Stichting Samen Varen

Een cheque met daarop maar liefst 5.000 euro werd zaterdag overhandigd door Soroptimist clubs Walcheren en De Bevelanden aan Stichting Samen Varen. Het geld is bestemd voor vrouwen met borstkanker, die ook nog eens een sociale achterstand hebben. Zij krijgen een heerlijke, ontspannen week aangeboden op zorgcruiseschip Prins Willem-Alexander.

Soroptimist clubs Walcheren en De Bevelanden hebben het geld ingezameld met diverse activiteiten rondom hun 70-jarig bestaan. Dat lustrum stond in het teken van ‘water’ en het goede doel sloot daarop aan. Dankzij het bedrag van € 5.000 kunnen vijf Zeeuwse vrouwen met borstkanker komende zomer genieten van een weekje weg.

Samen Varen organiseert de vaarweek voor vrouwen tussen de 20 en 80 jaar. De vakantie is bestemd voor vrouwen die leven van een uitkering, wekelijks naar de voedselbank moeten of hun hoofd amper boven water kunnen houden. Naast de dagelijkse zorg van ziek zijn en de onzekerheid van (over)leven, heeft deze groep het financieel zwaar.

Samen Varen haalt de vrouwen een week uit hun isolement door lotgenotencontact, informatievoorziening en aandacht. Ze worden op zorgcruiseschip Prins Willem-Alexander verwend door vrouwen, allemaal vrijwilligers, tijdens een prachtige vaarroute door Nederland. De ervaring met Samen Varen draagt bij aan de mentale gesteldheid van de vrouwen en – niet onbelangrijk – de naasten in het gezin, de familie en uiteindelijk de maatschappij.

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden