Israel komt naar Zeeland!

Op dinsdagavond 4 juni organiseert het Joods Nationaal Fonds in de Oostkerk in hartje Middelburg een avond vol inspiratie rondom het thema: Israel brengt de woestijn tot bloei.

MIDDELBURG - Het JNF brengt deze avond mensen samen die geïnteresseerd zijn in Israël, in de ecologische projecten in Israël, en in het bijzonder in het verbeteren van het leven van mensen en dieren in de Negev woestijn. Het programma begint om 19.30 uur. 

Mirit Hillman woont in de Arava woestijn (in het zuidwesten van Israël) met haar man en twee kleine kinderen. Zij komt vertellen over hoe Israëliërs dat doen: van dor, droog land een vruchtbaar land maken om landbouw te bedrijven.
De Negev woestijn, in het zuiden van Israël, bestaat uit onvruchtbaar, rotsachtig woestijngebied waar nauwelijks iets groeit. Ook valt er minder dan 20 millimeter regen per jaar. Er is een groot gebrek aan water. De inwoners van de Negev woestijn trotseren sinds jaar en dag deze omstandigheden en ondanks de hitte en de droogte wonen en werken zij er met liefde voor het land in kleine dorpen in de Arava, in het noorden van de Negev.

Met nieuwe landbouwtechnieken en efficiënte manieren om het schaarse water te benutten zijn de inwoners erin geslaagd paprika's, meloenen, druiven en andere gewassen op deze dorre en rotsachtige grond te laten groeien.

Waterschaarste in Israël heeft geleid tot de ontwikkeling van geavanceerde technologieën voor ontzilting van zeewater. Israel is wereldleider op het gebied van waterrecycling voor gebruik in de landbouw. In 2016 werd 85% van het huishoudelijk afvalwater gerecycled en voor de landbouw gebruikt.

De COO van Future Crops (www.future-crops.com) geeft deze avond een kijkje in de eerste Vertical Farm fabriek met Israëlische technologie. Het is de eerste hypermoderne, volledige gecontroleerde, op grondteelt gebaseerde vertical farm voor verse producten in Nederland.

De bezoekers kunnen genieten van muziek, drank en Israëlische hapjes, Joodse en Israëlische muziek, gratis drankjes en Israëlische kosjere hapjes omlijsten de avond. De entree is 12.50 euro (pinnen aan de deur). Aanmelden via info@jnf.nl

Meer berichten