Power Progrock dubbelconcert in De Piek

VLISSINGEN - Komende vrijdag 24 Mei staan twee bijzondere progrock bands op het podium van De Piek in Vlissingen: een power rock dubbelconcert met muziek die onder hoogspanning staat. Allereerst de band Mr. Overdrive. Die brengt een stevige portie onconventionele electro stoner rock. De andere band, Charades), brengt soms heftige, soms dromerige alternatieve rock met een grungy emo twist. 

Verwacht bij MR. OVERDRIVE dikke muren van riff based rock en elektronica, met vier bas-snaren die klinken als een gitaar, 32 toetsen, dynamische percussie en twee leadzangers die er stevig tegen aan gaan. Deze band uit Rotterdam haalt inspiratie uit bands als De Staat, Soulwax en Royal Blood. Hun eerste EP (A Fox, A Rabbit) sloeg afgelopen jaar bij de liefhebbers in als een bom.

Charades komt uit de grensgebieden van Zuid-Holland en Zeeland. Het trio heeft net een tweede EP uit Floating (12 april) en kwam daarmee meteen live in de etalage van de nationale Radio 3 FM. Charades trok al een spoor langs grotere podia, van Q-Factory Amsterdam tot Paradiso en van Eurosonic Noorderslag tot een hele reeks clubs in Nederland en België. De band werkt samen met Carsten Brunsveld (John Coffey). Charades bestaat uit zanger/gitarist Gerben Kieviet (Middelharnis), bassist Frank Mastenbroek (Dordrecht) en drummer Rick Kouwenberg (Zierikzee).

Aanvang 21.00 uur stipt. Deuren open: 20.00 uur. Entree 10 euro.

Meer berichten