Het bouwkundeteam van Scalda (Ad Fundum) en hun docent bieden het ontwerp voor een multifunctioneel centrum in Aagtekerke aan aan wethouder Steketee van Veere (r) Foto: Conny den Heijer
Het bouwkundeteam van Scalda (Ad Fundum) en hun docent bieden het ontwerp voor een multifunctioneel centrum in Aagtekerke aan aan wethouder Steketee van Veere (r) Foto: Conny den Heijer (Foto: Conny den Heijer)

Scalda ontwerpt multifunctioneel centrum

Een team van 8 studenten Bouwkunde van Scalda hebben woensdag een ontwerp voor een duurzaam te bouwen Multi Functioneel Centrum in Aagtekerke overhandigd aan wethouder Marcel Steketee van Veere.

Domburg - In het gebouw dat wordt opgetrokken uit hout en geïsoleerd met zeewier is ruimte voor een sportzaal, buurtzorg en een buurthuis. Met het duurzame ontwerp doen de studenten mee aan een wedstrijd van SLIM Circulair. Het gebouw is zo ontworpen dat als er ruimtes niet meer gebruikt worden, deze afneembaar zijn en verplaatst kunnen worden naar een andere locatie. Of het isoleren met zeewier echt gaat lukken wordt op dit moment nog onderzocht. Wethouder Steketee was onder de indruk: " De presentatie was boeiend, het is innovatief, duurzaam en het is een mooi ontwerp. We gaan er serieus mee aan de slag bij de uitwerking van onze plannen voor de kernen van Veere." Door het hele land doen 15 scholen mee aan de ontwerpwedstrijd.

Wil je stemmen op team Ad Fundum van Scalda? Kijk op:

www.slimcirculair.com/scalda-vlissingen

Meer berichten