BijenBloemenBedjes
BijenBloemenBedjes (Foto: agnes den hartogh)

Haal gratis een BijenBloemenBedje

VLISSINGEN - De bijenstand heeft nog steeds hulp nodig en Filiaal Vlissingen helpt mee door op zaterdag 8 juni gratis BijenBloemenBedjes weg te geven. Deze unieke handgeschepte velletjes papier van gerecyclede bloembladeren en bloemenzaad kun je overal in de natuur, berm, tuin of pot achterlaten en geven na verloop van tijd een aantal onverwachte bloemen waar de bijen en andere insecten blij mee zijn.

Wie zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur een velletje gratis wil ophalen, mag ter plekke als tegenprestatie een bij tekenen of schilderen. Ook is er de mogelijkheid om zelf een BijenBloemenBedje te maken: zelf je eigen papier scheppen.

Filiaalhoudster Agnes den Hartogh: “Eén van de activiteiten in Filiaal Vlissingen is het papier scheppen. Ik maak al jaren papier van bloembladeren en deze serie is bedoeld om aandacht te schenken aan de bijenstand in Nederland. Je kan de velletjes overal neerleggen, als er maar aarde en vocht is. Het papier lost vanzelf op en de bloemen komen tevoorschijn.”

Omdat alle kleine beetjes de bijtjes helpen, wordt in Filiaal Vlissingen tijdens de workshops veel gebruik gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen en worden uitsluitend niet-toxische inkten gebruikt. De resultaten zullen volgende week worden geëxposeerd.

Zie ook www.filiaalvlissingen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden