Foto: FRANK HUSSLAGE

Nieuwe struikelstenen

De Stichting Struikelstenen Zeeland zal negen struikelstenen plaatsen in Vlissingen en Goes

In Goes worden de genodigden vanaf 10.00 uur verwelkomd in het oude Stadhuis. Daar vandaan lopen we om 10.30 uur naar het eerste adres Lange Vorststraat 80-82. Wethouder cultureel erfgoed en archief André van der Reest is hierbij aanwezig.

In Vlissingen is de ontvangst om 13.30 uur in het gemeente-archief. Van daar lopen we eerst naar Lepelstraat 7, waar burgemeester Bas van den Tillaar aanwezig zal zijn.

Bij de steenleggingen wordt kort het verhaal verteld van degenen voor wie een steentje wordt geplaatst. Er worden gedichten voorgelezen en er wordt in het Hebreeuws kaddiesj of een psalm gezegd. Er worden bloemen gelegd en kleine steentjes. Wanneer nabestaanden of anderszins betrokkenen iets willen zeggen is daar ruimte voor.

Struikelstenen (Stolpersteine) zijn kleine keien van 10 x 10 x 10 centimeter, bedekt met een bronskleurig metalen plaatje. Zij zijn bedoeld als herinnering aan de weggevoerde en omgebrachte Joden in de Tweede Wereldoorlog. De stenen worden gemaakt in Duitsland in het atelier van kunstenaar Gunter Demnig. Op elke steen is in het messing plaatje de naam, geboortejaar en plaats en datum van overlijden gestanst.

Iedereen die hier bij wil zijn is van harte uitgenodigd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden