Foto: Pixabay

Prijsuitreiking Dauwendaele telt stappen

Tijdens de wijkfair in Dauwendaele op zaterdag 15 juni ontvangen de winnende teams van de Wijkslag Dauwendaele een prijs. In de Wijkslag Dauwendaele namen 102 deelnemers, verdeeld over 8 teams, het tegen elkaar op door stappen te tellen. Deelnemers zetten zo bewust stappen op weg naar een gezondere levensstijl.

De Wijkslag Dauwendaele is een initiatief van de gemeente Middelburg. Met behulp van een polsbandje en de Fitter app telden de deelnemers tien weken lang hun dagelijkse stappen. Daarmee verdienden ze zogenaamde healthcoins: virtuele munten waarmee ze loterijlootjes konden kopen voor de tweewekelijkse trekking. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de sponsors Fit For Free, Optisport, De Spot, Cinema Middelburg, Bowling de Kruitmolen, Agrimarkt, FoodDelta Zeeland en Jumbo Dauwendaele.

Teamprijzen

De Fitter app berekent ook hoeveel stappen een team gemiddeld zet. De drie teams die aan het einde van de wijkslag de hoogste score hebben, verdienen een teamprijs. De winnende teams worden bekendgemaakt tijdens de wijkfair en ontvangen een prijs uit handen van wethouder Johan Aalberts.

Vitale Revolutie

De Wijkslag Dauwendaele is onderdeel van de Vitale Revolutie Dauwendaele. Met dit project wil de gemeente Middelburg een vitale omgeving realiseren met en voor haar inwoners. Een vitale omgeving is een omgeving waarin mensen fysiek, mentaal, sociaal en financieel in balans zijn. Ook hebben ze een duidelijk doel in hun leven. Uit onderzoek blijkt dat als deze vijf punten in balans zijn, mensen gezonder en gelukkiger zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden