De Kift.
De Kift. (PR ONDERSTROOM)

IJzersterke line-up Onderstroom

De Amsterdam Klezmer Band, Antwerp Gypsy-Sky Orkestra en De Kift zijn de muzikale headliners van Festival Onderstroom 2019. Daarmee heeft het festival dat zich vaak richt op muziek binnen het alternatieve gipsy-, reggae-, en ska-genre regelrechte toppers binnengehaald. De bands treden tijdens het festival op op het Muziekpodium in het Festivalhart op het Bellamypark in Vlissingen. Entree is gratis.

Vrijdag 5 juli, 21.00 uur: Amsterdam Klezmer Band
Meer dan twintig jaar geleden speelden ze als straatmuzikanten de sterren van de hemel en de klinkers uit het trottoir met hun traditionele Jiddische feestmuziek. Inmiddels is de Amsterdam Klezmer Band uitgegroeid tot een internationaal gevierd fenomeen met een huizenhoge livereputatie. De Amsterdam Klezmer Band geeft een compleet nieuwe energie mee aan Klezmer door zo links en rechts allemaal spannende nieuwe elementen en technieken eraan toe te voegen. Zo houden ze deze traditionele muziek fris, urgent en vooral, heel, heel erg dansbaar. Ze toerden de wereld over, van Brazilië tot Mexico en Zuid-Korea. Ze speelden Sziget en Lowlands plat… en vrijdag 5 juli 21.00 uur staan ze op het Bellamypark.

Zaterdag 6 juli, 22.00 uur: Antwerp Gipsy-Ska Orkestra
Je hebt gipsy en je hebt ska… Maar als je echt een feestje wil bouwen, dan combineer je die twee natuurlijk gewoon. Antwerp Gipsy-Ska Orkestra maakt heel erg lekkere en heel erg goede muziek. Zo simpel is het. De individuele bandleden hebben hun sporen ruimschots verdiend in allerlei muziekgenres (van punk tot jazz). Maar in deze formatie hebben ze ook al aardig wat gepresteerd. Antwerp Gipsy-Ska Orkestra speelde bijvoorbeeld eerder al op de Zwarte Cross, Lowlands en Sziget.

Zondag 7 juli, 21.30 uur: De Kift
De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met een danige dosis gecontroleerde chaos brengt De Kift een megamooie mix van magnetiserende muziek en Nederlandstalige liedteksten samengesteld uit de wereldliteratuur.

Nog veel meer muzikaal moois!
Maar er is nog veel meer muzikaal moois te beleven tijdens het Festival. Callkoen, Son de Aquí en Ragmob brengen overdag Latin, Americana en bluegrass op het Muziekpodium. De muzikale helden van Piepschuim komen terug naar Vlissingen om het publiek toe te zingen en fluiten vanuit vogelhuisjes, Morjak brengt ongepolijste zeemansliederen, Radio Barkas en Schurkenbiefstuk A Go Go draaien plaatjes vanuit prachtige vintage auto's. Wil je liever zelf plaatjes draaien? Dat kan bij de Doe het Zelf DJ.

Zo zit het festival in elkaar
Festival Onderstroom brengt theater op straat en muziek aan zee. Het Festivalhart bevindt zich op het Bellamypark. Daar staat het drie dagen lang bol van de activiteiten, kolder en spektakel.

Openingstijden: vrijdag 5 juli 16.00 – 0.00 uur; zaterdag 6 juli: 13.00 – 0.00 uur; zondag 7 juli: 13.00 – 22.00 uur.

Entree: Voor het Festivalhart geldt gratis entree. De Festival Specials hebben betaalde entree. Het straattheater is gratis, maar niet voor niks. De artiesten gaan met de pet rond.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden