Foto: HERMIONE HODGSON

KlusmetPlus behoort tot beste ondernemersinitiatieven van Europa

Zeeuwse social start-up KlusmetPlus is uitgeroepen tot één van de vijf beste ideeën van ondernemers onder de 20 jaar van heel Europa. Elk jaar roept '20 Under 20' jonge Europese ondernemers op om hun business-pitch in te sturen om kans te maken op 10.000 pond. De beste 20 worden door een jury uitgeselecteerd om naar Londen te komen voor het finale-event, waarbij zij mentor sessies krijgen van de beste Europese ondernemers & zakelijke experts en waar ook de uiteindelijke winnaar bekend wordt gemaakt.

KlusmetPlus is opgericht door Zeeuwen Jordi van der Meijden (uit Oostdijk) en Bas van de Kruisweg (uit Kruiningen, beiden 19 jaar). Het ondersteunt ouderen op het gebied van klussen die ze zelf niet meer kunnen doen. Denk hierbij aan de dagelijkse klussen zoals, ramen lappen, koken, tuinieren, bezoek aan de supermarkt en meer. De klussen worden verricht door enthousiaste jongeren. "Op dit moment hebben wij meer dan 180 jongeren die in staat zijn gemiddeld 3 uur per week te kunnen klussen." Vorig jaar bereikte KlusmetPlus ook al de landelijke finale van het event 'Studenten bedrijf van het jaar 2018' en waren zij finalist voor de Zeeuwse PioniersPrijs.

De vijf finalisten mochten pitchen voor Taavet Hinrikus (CEO van TransferWise) en andere grote namen zoals de founder van Innocent Drinks, Adam Balon & de founder van Skype, Niklas Zennström. Degene met de beste pitch wint 10.000 pond te besteden aan zijn of haar startup. Ieder van de 20 genomineerden krijgt sowieso een account op Transferwise met hierin kosteloos internationale transacties tot een maximum van 1 miljoen pond.

'20 Under 20' is een initiatief van Estlandse multimiljonair Taavet Hinrikus, ooit de eerste medewerker van Skype en nu CEO van Tranferwise, wereldwijd één van de grootste op het gebied van internationale transacties. Het doel is om Europese ondernemers te inspireren en te helpen en daarmee het belang van ondernemerschap uit te dragen.

"Het was een fanatische ervaring die alleen nog maar meer energie geeft om het succes van KlusmetPlus verder uit te bouwen!" aldus Jordi van der Meijden.

De uiteindelijke winnaar van de 10.000 pond werd Aimee Clint uit Ierland met haar startup genaamd 'Stellas' waar ze boekjes maakt voor kinderen met autisme.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden