FOTO: Cédric Broodman
FOTO: Cédric Broodman

Leerlingen ontwerpen Waterspeelplaats Spuiplein

Leerlingen van groep 5 en 6 van de Frans Naereboutschool in Vlissingen mochten vrijdag 7 juni ontwerpen maken voor een waterspeelplaats in het centrum van Vlissingen. Ze hebben maquettes gemaakt van hun ideeën en wensen. Het idee om het Spuiplein in Vlissingen te voorzien van een waterspeelplaats is een initiatief vanuit de Stichting Vlissingen, binnenstad aan Zee.

Vol enthousiasme zijn de jeugdige ontwerpers aan de slag gegaan onder leiding van juffrouw Nadine Verburg en ontwerper Hans Bommejé. Alle kinderen hebben maquettes gemaakt in deksels van schoenendozen. Deze maquettes laten duidelijk zien wat hun wensen zijn voor het ontwerp van de waterspeelplaats. Alles mocht worden bedacht, zonder beperkingen en met veel fantasie. Het levert een mooie serie ideeën voor het uiteindelijke ontwerp. Alle door de kinderen gemaakte maquettes worden vanaf zaterdag 8 juni tentoongesteld bij boekhandel 't Spui in Vlissingen. Het eerste resultaat van het nieuwe ontwerp is begin juli te aanschouwen op een bouwbord aan het Spuiplein.

De waterspeelplaats is een initiatief van de Stichting Vlissingen, binnenstad aan zee. Deze waterspeelplaats wordt de ontmoetingsplaats voor jong en oud in de binnenstad van Vlissingen. Water is niet weg te denken uit het maritieme karakter van Vlissingen. Een plaats vol energie van de jeugd van Vlissingen voor alle inwoners van Vlissingen. Zo is de stichting er niet alleen voor de ondernemers, maar ook voor de inwoners die de toekomst zijn van Vlissingen.

De Stichting Vlissingen, binnenstad aan Zee, coördineert en faciliteert het actieplan met de gelijknamige naam. Ondernemers, inwoners en de gemeente voeren dit actieplan samen uit om de Vlissingse binnenstad aantrekkelijker te maken. De basis van dit actieplan is de visie 'Vlissingen, Binnenstad aan Zee 2022'. Op 20 maart j.l. ondertekenden de gemeente en de Stichting, Vlissingen binnenstad aan zee hiertoe een samenwerkingsovereenkomst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden