Fotopersburo Busink ©

Werk en mantelzorg: maak het bespreekbaar!

Werk combineren met mantelzorg, het is de normaalste zaak van de wereld! Toch wordt er weinig over gesproken. En daar gaan de gemeente Middelburg en Manteling samen met de 'Werk&Mantelzorg Buzz-on-Tour' iets aan doen! Want alleen als dit belangrijke, actuele thema op de werkvloer bespreekbaar wordt, kunnen we werk en zorg beter op elkaar afstemmen.

Op woensdag 19 juni bezoekt de Werk&Mantelzorg Buzz on Tour de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere. Om 14.30 uur verwelkomt wethouder Carla Doorn-Roosenburg werkgevers en werkende mantelzorgers in de Buzz op de Markt in Middelburg. Van 15.00 tot 16.00 uur volgt het ronde tafelgesprek: 'Mantelzorg, ook onze zorg!' met werkende mantelzorgers, HR-professionals en leidinggevenden van verschillende Middelburgse werkgevers en medewerkers van Manteling.

'Veel mantelzorgers durven op het werk niet te vertellen dat ze mantelzorger zijn. We hopen dat we met de Buzz on Tour het onderwerp Werk en Mantelzorg op de werkvloer bespreekbaar kunnen maken' aldus Conny Prins van Manteling

Een op de vier werknemers combineert werk met zorgtaken. In de zorg is dit zelfs 1 op de 3! Het is belangrijk om het thema bespreekbaar te maken. Tussen leidinggevenden en werkende mantelzorgers, tussen collega's, op directieniveau, in de OR en gewoon op de werkvloer. We voeren dan ook goede gesprekken over het combineren van werk en mantelzorg in de Werk&Mantelzorg Buzz. Maar ook buiten de bus is iedereen welkom om in gesprek te gaan en vragen te stellen. Dus bent u een van die vele werkende mantelzorgers? We zijn benieuwd naar uw ervaringen!

'Eén op de vier werknemers combineert zijn of haar baan met mantelzorgtaken thuis' vertelt Wethouder Carla Doorn-Roosenburg. 'Dat is een gigantisch aantal. Door de vergrijzing en het langer moeten door werken, zal dat alleen maar toenemen. Daarnaast zie je dat er krapte op de arbeidsmarkt aan het ontstaan is. We willen graag in de Buzz met ondernemers van gedachten wisselen en met hen dit actuele thema bespreken zodat Mantelzorg en Werk beter op elkaar af gestemd kunnen worden. Het past ook goed in de trend van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De gemeente Middelburg wil dit zelf ook graag oppakken. In de praktijk is de gemeente al een mantelzorgvriendelijke werkgever, maar we dragen het nog niet uit en we hebben nog geen formele stappen in die richting gezet.'

Komt u ook langs bij de Werk&Mantelzorg Buzz on Tour? Hoe meer mensen, hoe meer 'buzz' en hoe groter de kans dat heel Walcheren mantelzorgvriendelijk wordt!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden