Winnaars Lange Jan Awards

Tijdens de feestelijke waarderingsavond op 13 juni werden de winnaars van de Lange Jan Awards 2019, de vrijwilligersprijzen van Middelburg, bekend gemaakt. De prijzen werden uitgereikt in de Schouwburg Middelburg, met zo'n 400 vrijwilligers in de theaterzaal. 
Met deze prijzen willen de gemeente Middelburg en Welzijn Middelburg vrijwilligers in het zonnetje zetten en hen bedanken voor hun waardevolle inzet. De winnaars ontvingen een geldbedrag van respectievelijk 250 en 500 euro samen met een speciaal ontworpen en vervaardigde Lange Jan Award.

Tijdens de waarderingsavond stonden niet alleen de laatste 9 genomineerden en de 3 winnaars in de spotlights. Juist alle aanwezige vrijwilligers kregen een compleet verzorgde avond uit aangeboden. Zo werden ze getrakteerd op een optreden van het Quiztet en van Isabel Provoost die een muzikaal eerbetoon bracht aan alle 15.000 vrijwilligers die Middelburg rijk is. Dit muzikale eerbetoon is later terug te zien op www.welzijnmiddelburg.nl. 

Uiteraard werden ook de 3 winnaars van de Lange Jan Awards bekend gemaakt:
•    De Luisterlijn Zeeland won de Lange Jan Award in de categorie voor de vrijwilligersorganisatie/de groep vrijwilligers.
•    Anderd van den Bosse (19 jaar) won de Lange Jan Award in de categorie voor de jonge vrijwilliger t/m 23 jaar voor zijn vrijwilligerswerk bij Rode Kruis Walcheren en Studentendesk Zeeland.
•    Michelle Baas (39 jaar) won de Lange Jan Award in de categorie voor de individuele vrijwilliger vanaf 24 jaar voor haar vrijwilligerswerk bij Nieuwland in Beweging, de JAN (Jeugd Activiteiten Nieuwland), Oranjevereniging Oranje Bovenal, kerk en meer.
           
In totaal zijn er 210 nominaties (waarvan 129 unieke) uitgebracht. De jury heeft hieruit de 3 laatst genomineerden per categorie gekozen. Daarna was het publiek aan zet; zij konden stemmen op hun favoriet. Er werden maar liefst 2386 stemmen uitgebracht. Veel Middelburgers hebben zo hun betrokkenheid bij en waardering voor het vrijwilligerswerk in hun gemeente laten blijken. De 3 winnaars hebben van hen de meeste stemmen gekregen.

De Lange Jan Awards is een project om vrijwilligers in Middelburg te bedanken en vrijwillige inzet zichtbaar te maken. Het wordt georganiseerd door Welzijn Middelburg i.s.m. Gemeente Middelburg.


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden