een leerling van de CSW doet voor hoe je je nagels verzorgt
een leerling van de CSW doet voor hoe je je nagels verzorgt (Foto: Regenboogschool)

Gemeenschappelijke talenten zorgen voor dichten kloof basisonderwijs en VMBO

Afgelopen vrijdag zijn basisschool de Regenboog en CSW Toorop een unieke samenwerking gestart. Leerlingen van het VMBO bieden kinderen van groep 5 tot en met 8 een scala aan workshops aan. Kinderen krijgen onder andere de mogelijkheid om kennis te maken met techniek, koken, schoonheid en kunst.

Zowel de Regenboog als CSW Toorop werkt vanuit de talenten van leerlingen. Niet alleen ‘ het leren met het hoofd’ vinden deze scholen belangrijk maar juist ook de ontwikkeling van creatieve en praktische talenten is voor deze scholen een speerpunt. Meer aandacht voor deze talenten helpt kinderen hun eigen mogelijkheden en interesses te ontdekken en te waarderen.

Één van de leerlingen van de Regenboogschool merkte op : ' Dit is veel leuker dan leren op school ' waarop de leraar antwoordde ; ' Dit is leren op school ' . Opmerkelijk dat ' leren' vaak gezien wordt als iets dat je met het hoofd doet. Leren door te doen, te ontdekken en samen te werken lijkt voor kinderen een hele nieuwe belevenis te zijn.

De scholen zijn naast elkaar gelegen in Middelburg. Kinderen van de Regenboog en leerlingen van CSW komen elkaar regelmatig rondom de scholen tegen. Door nu daadwerkelijk samen te gaan werken, worden verbindingen tussen leerlingen gemaakt en kunnen de leerlingen van en met elkaar leren. Daarmee wordt de kloof tussen het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs gedicht.

Vrijdag 21 juni vindt de tweede workshopronde plaats.

Meer berichten