Enkele organisatoren van de Rommelsnuffelroute in 't Zanddorp. In het midden met geruit jasje Carla Scheffler. Foto: Conny den Heijer
Enkele organisatoren van de Rommelsnuffelroute in 't Zanddorp. In het midden met geruit jasje Carla Scheffler. Foto: Conny den Heijer (Foto: Conny den Heijer)

Rommelsnuffelroute in het Zanddorp

Carla Scheffler is al jaren gek op rommel- en snuffelmarkten. Dat bracht haar op het idee om er zelf een te organiseren in haar wijk, 't Zanddorp. Zo gezegd, zo gedaan.

door Conny den Heijer

Middelburg - Het is niet alleen het organiseren van een evenement, er zit meer achter bij Carla. Dat bleek al snel toen we bij haar thuis zaten, tijdens een vergadering met enkele andere leden van de organisatie. "Ik heb twee keer borstkanker gehad in drie jaar tijd" vertelt Carla, "Dan zit je thuis en moet je het allemaal een plekje geven. Ik had een hond dus had tijdens het uitlaten contact met andere hondenbezitters uit de buurt. Zo kwam ik met mensen in gesprek maar iedereen werkt en heeft het druk. Dus ik moest het anders aanpakken."

Saamhorigheid

Carla sprak ook anderen aan op straat en belde persoonlijk bij mensen thuis aan. "Ik merkte dat er behoefte was in de wijk om gezamenlijk iets te doen. Daar zit het hem in: contact leggen met elkaar en het onderling contact bevorderen en onderhouden. We wonen hier in een zeer gemêleerde wijk. Oud, jong, allochtoon, autochtoon en we kennen elkaar amper. Ik hoop dat daar nu verandering in komt."

In gesprek met elkaar

Mensen zijn met elkaar in gesprek geraakt over de rommelmarkt, komen er ineens achter dat ze dezelfde interesses hebben en houden daardoor ook weer contact met elkaar. Allemaal kleine draadjes die mensen met elkaar verbinden. Iedereen is blij dat er nu iets van de grond komt. Het is goed voor de cohesie in de wijk, de saamhorigheid. We kunnen gebruik maken van elkaars sociale netwerk, ook als zich andere zaken voordoen. Contact met elkaar is veel belangrijker dan spullen verkopen vanuit je voortuin. Maar dit is een prima gelegenheid om samen iets te ondernemen."

Carla haalt veel voldoening uit wat ze doet. "Het is fijn om gewaardeerd te worden voor wat je doet, daar heeft ieder mens behoefte aan. Dit kan ik, dus dit doe ik, samen met alle anderen van de groep die helpen met de organisatie. Ik geniet er van, heerlijk."

Zaterdag 22 juni wordt er in de wijk 't Zanddorp in Middelburg een grote rommelsnuffelmarkt gehouden. Tussen 09.15 uur en 13.15 uur verkopen zo'n 80 buurtbewoners in het Zanddorp en aan de Breeweg, vanaf de Langevielesingel tot aan de Koninginnelaan hun waar vanuit hun voortuin. Woon je in één van de genoemde straten dan kun je gewoon meedoen.

Meer berichten