Gitaarcoach Sander Elderkamp. FOTO: MARIT JANSEN VAN GALEN
Gitaarcoach Sander Elderkamp. FOTO: MARIT JANSEN VAN GALEN (Foto: )

Vijftien weken uitleven op de elektrische gitaar

Je hoort de kinderen al van een afstand spelen. Op basisschool de Sprong in Koudekerke oefent een groep van zeven kinderen voor hun optreden op 2 en 3 juli.

Door: Marit Jansen van Galen

KOUDEKERKE - De elektrische gitaren zijn bijna groter dan de kinderen zelf, maar dat mag de pret niet drukken. Geconcentreerd spelen ze de juiste akkoorden tijdens de les op woensdagmiddag. Op basisscholen in Middelburg, Vlissingen en Koudekerke verzorgt de organisatie vijftien weken lang lessen op de elektrische gitaar. ''Het doel van Eddy's Kids is om kinderen kennis te laten maken met muziekeducatieprojecten,'' legt Tessa Sonnemans, adviseur cultuureducatie en participatie, uit. Eddy's Kids biedt alleen lessen aan omtrent gitaren. Dit jaar delen vier gitaarcoaches hun passie met de jonge kinderen. ''We bieden onze lessen aan in hun eigen school. Kinderen kunnen op deze manier deelnemen aan de gitaarlessen op een laagdrempelige manier. Met als doel dat ze daarna doorstromen naar andere gitaarlessen of muziekscholen.
Op de Sprong bieden ze naschoolse activiteiten aan. ''Wij maken gebruik van het vijf gelijken dagen model. Schooldagen zijn van 08:30 uur tot 14:00 uur. Aansluitend bieden we activiteiten aan, verzorgd door specialisten. Hierdoor krijgen wij de mogelijkheid om onder andere gitaarlessen aan te bieden,'' vertelt Mirjam Rutte, directeur. Volgens haar was er zeker vraag naar. ''Tot nu toe hebben we steeds tussen de vijf en tien kinderen die zich aanmelden voor een activiteit. Kinderen vinden het ontzettend leuk, want niets moet en alles mag.''
Nu, na bijna vijftien weken is het tijd om te laten zien wat de kinderen de afgelopen tijd hebben geleerd. op 2 en 3 juli geven ze in de Piek in Vlissingen en in De Spot in Middelburg spetterende optredens. Iedere groep laat een gedeelte van de presentatie horen. Familie, scholen en andere organisaties zijn allemaal welkom tijdens deze muzikale avonden.

Meer berichten