Foto: Mieke Wijnen

Onvergetelijk uitje voor mensen met dementie

Ook deze zomer organiseert het Zeeuws Museum rondleidingen voor mensen met geheugenproblemen die samen met hun zorgverleners of naasten welkom zijn. Ook u kunt deelnemen aan dit gezellige en ontspannende uitje. 

MIDDELBURG - Elke eerste vrijdag van de maand is er een nieuw thema. Op vrijdag 5 juli is het thema Zeeuwse streekdrachten, op 2 augustus Zomer in Zeeland en op vrijdag 6 september is het thema Zeeuwse streekdrachten. 

U bekijkt in een kleine groep een aantal collectiestukken waarover u met elkaar in gesprek gaat. Tijdens de rondleiding Onvergetelijk Zeeuws Museumstaat het genieten centraal. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, brengt u met elkaar uw Zeeuwse geschiedenis tot leven. De speciaal hiervoor getrainde rondleider helpt u op weg met vragen en creatieve opdrachten. 

De bezoekers worden ontvangen om 14.00 uur met een gratis kopje koffie of thee in het Museumcafé. De rondleiding start om 14.30 uur en duurt ongeveer een uur.

Deelname aan de rondleiding is gratis. Bezoekers betalen alleen entree à 9,50 euro per persoon. Met Museumkaart heeft u vijftig procent korting. Het museum is rolstoeltoegankelijk, heeft een lift en in de zalen staan stoelen.


 

Meer berichten