Gerard van Belzen heeft na vijftig jaar werken nog altijd plezier bij De Delta bv. 'Het voelt als familie, als mijn Delta'  FOTO: JOHN DE KOK
Gerard van Belzen heeft na vijftig jaar werken nog altijd plezier bij De Delta bv. 'Het voelt als familie, als mijn Delta' FOTO: JOHN DE KOK (Foto: )

Vijftigjarig jubileum bij De Delta bv

In de tijd van flexcontracten en carrièrejagers is het hard zoeken, maar blijkbaar bestaan ze nog. Mensen die je niet weg krijgt al vervang je het meubilair keer op keer.

door John de Kok

MIDDELBURG - Gerard van Belzen (65) uit Vlissingen zal ze wel vaker moeten verduren zo rond deze tijd. Vriendelijk bedoelde grapjes voortkomend uit een stukje bewondering voor zijn 50-jarig jubileum als medewerker bij Bouwbedrijf De Delta bv. Aan het aftellen is Gerard nog niet: "Volgend jaar september ben ik officieel klaar, maar als het bedrijf bereid is me nog een poosje te houden dan zal ik dat met heel veel plezier doen".

Sollicitatie

Veertien was Gerard toen hij op de kamer van zijn vriendinnetje op zijn sollicitatiebrief voor een baan als tekenaar bij De Delta aan het puzzelen was. Het witte overhemd en de zwarte stropdas van zijn vader brachten Gerard door het sollicitatiegesprek, het vriendinnetje werd zijn vrouw. Gerard: "Van de lts naar een kantoorbaan was niet gebruikelijk, maar ik kreeg een tip van een docent. Ik zou op 1 juni 1969 bij De Delta beginnen, twee weken nadat ik vijftien was geworden, maar dat ging niet omdat ik op 14 juni nog examen op de lts moest doen". De eerste functie van Gerard was assistent tekenaar, later werd hij technisch tekenaar. Het grootste deel van zijn vijftig jaar bij De Delta was Gerard calculator. Een functie die Gerard nog altijd als spannend en afwisselend ervaart. "Mijn werk is heel uitdagend. Je begint met het grondwerk en je eindigt op het dak. De kunst is om onderweg geen dingen te vergeten. Er komt wekelijks nog iets nieuws op mijn pad. Die afwisseling is medebepalend of je het naar je zin hebt, anders houd je het niet vol".

De Delta bv

In vijftig jaar tijd is Gerard met De Delta mee ontwikkeld. Nu is hij voornamelijk bezig met
woningbouw en utiliteitsbouw, de nieuwe school `De Schute' in Biggekerke, om er maar eentje te noemen, is door Gerard uitgerekend. "Het hoogtepunt voor mij is toch wel dat ik hier vijftig jaar heb mogen en heb kunnen werken. Tijdens de crisis van de jaren tachtig en de crisis van twaalf jaar geleden ben ik ook wel bang voor mijn baan geweest, maar zelfs in die moeilijke tijden dat we moesten inkrimpen werden we altijd netjes betaald". Aan overstappen naar een andere werkgever heeft Gerard nooit serieus gedacht. "Hier heb ik fijne collega's en er is altijd goed voor ons gezorgd. De Delta heeft mij ruimte gegeven te studeren en daarbij, ik zit lekker binnen terwijl onze buitenmensen daar in weer en wind, of zoals nu in de hitte moeten staan". Om het jubileum te vieren neemt het bedrijf Gerard en al zijn collega's met aanhang mee naar Huys ter Schelde in Koudekerke. "Ik zie er wel naar uit nu. Een fijne, gemoedelijke locatie samen met collega's, vrienden en mijn familie. Het enige dat ik niet wil is in driedelig grijs handjes schudden". Aandelen in de zaak heeft Gerard niet, maar het voelt wel als 'zijn' De Delta. "Als familie".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden