Lex de Meester

Vlissingen op zijn kop tijdens Onderstroom

Een druppeltje regen op zaterdagavond mocht de pret niet deren. Festival Onderstroom 2019 was met, naar schatting, 30.000 bezoekers bijzonder drukbezocht. Bezoekers van 'Stadswild' van Dansgezelschap Vloeistof gingen dansend door de Walstraat en zo werd op meerdere plekken Vlissingen op z'n kop gezet met straatartiesten, bevlogen muzikanten en uitdagende, spannende voorstellingen op locatie.


Festival Specials goed bezocht
Net als in 2018 werden de Festival Specials goed bezocht. De jonge talenten van Zurøck ontwikkelden speciaal voor Festival Onderstroom 'Circus van de mens' op locatie bij de kazematten en stalen daarmee de harten van het publiek. Boost Producties kreeg de ruimte om hun voorstelling 'Pie in the Sky' verder uit te werken in co-productie met het festival. Het fragment van 20 minuten dat ze speelden, maakte al enorm veel indruk door de muziek, de fantastische acrobatiek en het uitdagende, beweeglijke decor. Met 'de Clown' was er voor het eerst sinds tijden weer een echte familievoorstelling te zien bij Festival Onderstroom en dat daar veel belangstelling voor was, was te merken aan de goed gevulde banken en het harde applaus in de circustent.

Cultuur toegankelijk voor iedereen
Het festival had dit jaar bewust ingezet op een uitgebreider kinderprogramma en naast het bezoek aan 'de Clown' konden de kleine festivalgangers ook heerlijk knutselen. Er waren duidelijk meer kinderen op het Festivalhart en daarmee slaagde de organisatie in haar opzet om cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek van alle leeftijden.

Publiekslievelingen
Het Straattheater was zoals altijd een grote trekker. Publiekslieveling Murmuyo was weer terug en legde nog meer verkeer plat dan vorig jaar tot groot genoegen van het massaal toegestroomde publiek. De Gardeners trokken met hun karretje door de straten en zetten toevallige passanten in de bloemetjes. De artiesten van Circo Pitanga hadden vrijdagavond de lachers op hun hand met een hilarische, nostalgische circusvoorstelling. Maar er waren ook 'kleinere' voorstellingen zoals de poppenvoorstelling Sueños de Arrabal bij de Sint-Jacobskerk die mensen diep wisten te raken.

Festival Onderstroom

Festival Onderstroom wordt georganiseerd door Cultuurwerf Vlissingen. Cultuurwerf is ook organisator van het Bevrijdingsfestival Zeeland. Volgend jaar vindt Festival Onderstroom plaats van 4 t/m 6 juli.

Meer informatie over Festival Onderstroom is te vinden op festivalonderstroom.nl en meer informatie over de Cultuurwerf op cultuurwerf.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden