De Werf in Veere wint de Terras Top 100 2019


De Werf in Veere wint de Terras Top 100 2019

VEERE - De Werf in Veere is gisteren, maandag 8 juli, uitgeroepen tot winnaar van de Misset Horeca Terras Top 100 2019. De lijst werd voor de twaalfde keer op rij gepresenteerd. Het walcherse terras wist zowel de mystery guest, de vakjury als de hoofdjury ervan te overtuigen dat zij het beste terras van Nederland 2019 zijn.

De Werf laat hiermee Brasa in Purmerend (de nummer 2) en Pelle's in Deurningen (de nummer 3) achter zich.

De Werf in Veere eindigde al twee keer eerder op de tweede plaats, maar nu is er dus eindelijk goud voor de broers Bart en Paul Melis en hun team. Zowel mystery visitors, vakjury als hoofdjury waren in twee rondes overtuigd van de kwaliteit die De Veere levert. 'Gastvrij, vakkundig, ondernemend, culinair hoogstaand, servicegerecht; De Werf heeft zonder meer het perfecte terras.'

Feiten & cijfers
Noord-Holland is dit jaar de provincie die de meeste terrassen levert, maar liefst 22. Zeven daarvan komen uit Amsterdam en drie uit Alkmaar. Gelderland is dit jaar tweede, met 18 terrassen. Grote steden Arnhem en Nijmegen zijn hofleverancier in 's lands grootste provincie, met ieder drie terrassen. Limburg volgt met 14 terrassen in de lijst. Noord-Brabant en Zuid-Holland hebben beide 12 terrassen in de lijst staan.

De Ranglijst
De Misset Horeca Terras Top 100 kent een open inschrijving. Terrassen mogen meedoen mits ze aan vier voorwaarden voldoen: het terras moet minimaal 40 stoelen hebben, vrij toegankelijk zijn, er moet bediening aan tafel zijn en het terras moet in het terrasseizoen minimaal vijf dagen per week geopend zijn. Alle ingeschreven bedrijven zijn vervolgens bezocht door een mystery guest én een vakjurylid. Beide bezoeken waren onaangekondigd. Tijdens deze bezoeken letten juryleden op tientallen aspecten van het terras. De uiteindelijke top-7 kreeg tot slot een bezoek van ruim een uur van de hoofdjury. Zij hebben onder andere gesproken over het terras en bedrijf, de bedrijfsvoering, personeel en productkeuze. Ook is er een kijkje voor- en achter de schermen genomen.

Kijk voor een compleet overzicht, alle rapportages en het nieuws omtrent de Terras Top 100 2019 op missethoreca.nl/terrastop100.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden