Foto: Vlissingen 75 jaar slag om de schelde

Bibliotheek herdenkt de Slag om de Schelde

VLISSINGEN - In het kader van het themajaar 2019: 'Vlissingen, 75 jaar Slag om de Schelde' verzorgt ZB| Bibliotheek Vlissingen op woensdag 21 augustus om 19.00 uur een lezing in het CineCafé, Spuikomweg 3, in Vlissingen. Sprekers zijn dr. Tobias van Gent en Hans Sakkers. De toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden via: vlissingen@dezb.nl

Dr. Tobias van Gent en Hans Sakkers schreven over deze episode in de militaire geschiedenis het boek Strijd om de Schelde. Het boek verschijnt op 31 augustus 2019 in de boekhandel. De auteurs spreken hierover in de Bibliotheek. Inloop is vanaf 18.30 uur in het CineCafé met koffie en thee. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

ZB| Bibliotheek Vlissingen biedt een actuele en relevante collectie aan boeken over de Slag om de Schelde. Deze boeken worden in de maand augustus tentoongesteld. Ze zijn te leen voor bibliotheekleden en iedereen kan ze inzien in de Bibliotheek.

De Slag om de Schelde is één van de grootste militaire operaties uit de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied. De slag is internationaal relatief onbekend gebleven, maar zonder de bevrijding van de Scheldemonding was de bevrijding van Europa niet mogelijk geweest.

Meer berichten