Foto: PR Lifesaving Event Flushing

Livesavers in de strijd

VLISSINGEN - Aanstaand weekend zal op het Vlissingse Badstrand voor de allereerste keer een internationale Lifesaving wedstrijd plaatsvinden.

Naast teams uit Nederland zijn er ook meerdere inschrijvingen vanuit Duitsland en België. Circa 60 deelnemers gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het tweedaagse evenement. Op zaterdag zal, onder voorbehoud van operationele inzet, rond 16.00 uur een Search & Rescue oefening te zien zijn,  waarbij onder andere de KNRM en de helikopter van de Kustwacht betrokken zullen zijn.

Zondag zal het zwaarste onderdeel Oceanman plaatsvinden rond 13.00 uur. Het populairste onderdeel 'Beachflags' zal vlak erna te zien zijn, rond 13.45 uur. Tijdens deze spectaculaire afvalrace moeten deelnemers een stokje, een beachflag bemachtigen tot er één winnaar overblijft.  Zie hier een video daarvan.

Uniek is dat bij het Vlissingse evenement de mogelijkheid zal bestaan voor de lokale jeugd om deel te nemen aan een amateur toernooi! Hierbij wordt kort het onderdeel uitgelegd, waarna een afvalrace zal volgen. Inschrijven is mogelijk via http://lef.lifesavingshop.nl.

Op het badstrand zullen zich naast de verschillende sportvelden en clubtenten ook springkussens, een stormbaan en enkele stands/kraampjes bevinden. Doel hiervan, naast vermaak, is het promoten van de voor velen nog onbekende Lifesaving Sport. 

De organisatie is in handen van Lifesaving Shop en de Dr. A. Stavermanbrigade. Wedstrijdofficials en hoofdscheidsrechter komen van Reddingsbrigade Nederland. Onderdelen kunnen afgelast of verschoven worden op last van hoofdscheidsrechter.

Meer berichten