Expositie kapel van Hoogelande

Ruim een week strijkt Beeld en Woord kunstenaar Mariken de Goede neer in de kapel van Hoogelande. Elk jaar is de kunstenaar op Walcheren te vinden om uit te waaien, inspiratie op te doen en te mijmeren bij de mooie kapel. Er zijn zelfs portretten uit Zeeuwse klei. Dit jaar staan de natuur- stenen beelden buiten voor de kapel en binnen stap je eigenlijk het schetsboek van de kunstenaar binnen. En dat zijn geen bladzijden maar beeldjes. Ruim 100 schetsen in klei.

Zo ontstaat het werk ook ; buiten worden de beelden gehakt en binnen als het regent is er tijd voor vormonderzoek en verdieping. Nu is een neerslag te zien van het afgelopen jaren. De bezoeker stapt niet alleen het schetsboek binnen maar ook het atelier en gedachten wereld. Korte filmpjes geven sfeer impressies van het atelier in Abcoude. Het verrassende materiaal gebruik voor sokkels en presentatie valt op : snoeihout, vilt, blikjes, glas, scherfjes steen, alles kan gebruikt en spreekt mee. Her en der onderstreept een gedicht, een gedachte het beeld. Al met al een klein intiem avontuur te beleven daar in de kapel van Hoogelande.

Geopend dagelijks van 12.00 tot 17.00 van 19 t/m 27 augustus.

De kunstenaar is zelf aanwezig. Hakt aan een beeld maar is uiteraard bereid de beitels te laten rusten; een praatje te maken, toelichting te geven of een gedicht voor te dragen.

www.marikendegoede.nl

Meer berichten