Vrijwilliger Jan (l) doet samen met deelnemer Maarten de afwas na weer een gezellige maaltijd van het Eethuis.
Vrijwilliger Jan (l) doet samen met deelnemer Maarten de afwas na weer een gezellige maaltijd van het Eethuis. (Foto: Gors fotografie)

Vrije Tijd Walcheren van Gors gaat verhuizen

Vrije Tijd biedt een leuke en sociale vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking. Mensen zowel met een verstandelijke als een lichamelijke beperking zijn welkom ongeacht of ze klant zijn bij Gors of niet. Het pand aan de Scheldestraat in Vlissingen is verlaten en de verschillende functies die het huisvestte zijn terecht gekomen op diverse locaties.

Vrije Tijd Walcheren heeft voor haar activiteiten onderdak gevonden bij Grand Café Buitenrust (locatie van Zorgstroom), Buitenruststraat 221, in Middelburg. Hier gaat het eethuis één keer per twee weken op donderdagavond plaatsvinden en ook zullen er diverse andere activiteiten worden aangeboden.

In augustus is het feestmaand bij het eethuis en wordt er gestart op 15 augustus met een pizzabuffet en twee weken later een bbq-feestje. Om zich aan te melden voor deze feestmenu’s kunt u een mailtje sturen naar: vrijetijdwalcheren@gors.nl

Voor mensen met een beperking is het soms lastig om een leuke en gezellige vrijetijdsbesteding te vinden, bij het Eethuis wordt er een lekkere maaltijd bereidt door vrijwilligers die gezamenlijk wordt opgegeten. Verder biedt Vrije Tijd Walcheren een wisselend maandprogramma met zeer uiteenlopende activiteiten. Zo wordt er ook regelmatig gezwommen, theater of bioscoop bezocht, gefietst, natuurtochten gemaakt enz. Vrijwilligers zorgen voor de begeleiding en worden aangestuurd door een coördinator.

Het maandelijkse gratis programmakrantje is eenvoudig aan te vragen door een mailtje te sturen naar: vrijetijdwalcheren@gors.nl Ook kan er meer informatie gegeven worden als u interesse heeft om vrijwilliger te worden bij Gors Vrije Tijd door te bellen met de coördinator tel.nr: 06-15890916.

Kijk ook op gors.nl voor meer info.

Meer berichten