Bezoek middelbare scholieren Buitenrust

WALCHEREN - Leerlingen van Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) krijgen vandaag, donderdag 22 augustus, een kijkje in de keuken van Buitenrust. Op het programma staat onder andere pannenkoeken bakken voor de bewoners van het woonzorgcentrum.

Doel van het bezoek is leerlingen van de derde klas, mavo en havo, kennis te laten maken met het wonen, leven en werken in een zorginstelling. Het bezoek vindt plaats in het kader van de persoonlijke vorming en ontwikkeling van de jongeren en sluit tegelijkertijd aan bij de loopbaanoriëntatie die in het derde leerjaar plaatsvindt. CSW vindt het belangrijk dat leerlingen zich verdiepen in de mensen om hen heen. Door het bezoek wil de school leerlingen laten realiseren dat mensen in verschillende omstandigheden leven en vaak ook heel verschillend denken.

CSW en Zorgstroom zijn blij elkaar te vinden in deze samenwerking. Zorgstroom vindt het belangrijk open te zijn naar buiten en heet de jongeren dan ook van harte welkom in Buitenrust. CSW wil op een aansprekende manier leerlingen leren hoe de wereld echt in elkaar steekt. Niet alleen door studieboeken of documentaires, maar juist ook in de praktijk. Gesprekken met 'echte mensen' onthoud je immers het beste. Per huiskamer voeren enkele jongeren een activiteit uit, zoals pannenkoeken bakken en naamkaartjes maken.

Meer berichten