Zomerklanken in Zoutelande

Woensdag 28 augustus is er weer een zomerconcert in de Catharinakerk in Zoutelande met Sander van Marion op het orgel en Ankie Kaljouw op de panfluit.

De organist is bezig aan zijn afscheidstournee. Hij heeft in het verleden meerdere malen opgetreden in Zoutelande.  Meer dan zestig jaar geleden begon de muzikale reis van de organist, dirigent  en componist Sander van Marion, de in 1938 in Scheveningen geboren musicus. Na zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag verwierf hij zich met zijn karakteristieke orgelspel, zijn improvisatietalent en zijn verrassende concerten als dirigent van vele koren een gevestigde naam , zowel in het binnen- als in het buitenland. Tijdens zijn concerten neemt Sander van Marion de luisteraars graag mee op zijn muzikale wereldreis van veel hoogtepunten en prachtige herinneringen aan bijzondere plaatsen en unieke orgels. Sander van Marion verrast zijn publiek en zichzelf regelmatig met zijn muzikale spel en improvisaties. Niet ten onrechte ontving hij diverse onderscheidingen , zoals de Stadspenning van de gemeente Den Haag, Zoetermeer en Katwijk. Hij kreeg de prestigieuze 'Médaille d'Or ' van de Société Arts, Sciences et Lettres in Parijs. Ook ontving hij een Koninklijke Onderscheiding door benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje –Nassau. Sander van Marion bespeelt het orgel als een orkest, laat er veel verschillende stemmen van horen. Het geldt als zijn missie de sprankelende kant van het orgel te laten beleven.

Op 28 augustus dus in Zoutelande , waar ook de panfluit te horen zal zijn, een mooie combinatie.

Ankie Kaljouw ontdekte op latere leeftijd de mooie klank van de panfluit, en dit groeide uit tot haar grote passie : het bespelen ervan. Ze volgde haar eerste panfluitlessen bij Simon Christiaansen, studeerde bij de bekende Roemeense panfluitist Nicolae Pirvu, en volgde theorielessen aan de Zeeuwse muziekschool. Nam deel aan de Summerschool of Early Music in Prachatice (Tjechië) en wordt sindsdien gecoached door de Tjechische panfluitiste Liselotte Rokyta. Ze speelt in het Balkanensemble van de Haagse Muziekacademie o.l.v.  Mihai Scarlat , en werkt regelmatig mee aan kooroptredens en concerten.  

Sander van Marion en Ankie Kaljouw hebben een gevarieerd programma van geestelijke liederen, klassieke muziek en Roemeense volksmuziek samengesteld. Locatie : Catharinakerk Zoutelande. Aanvang concert 20.30 u. Entree volwassenen 6 euro. Hartelijk welkom !.

Meer berichten