Wat in 1990 begon als een klein evenement voor een handvol liefhebbers oude stijl jazz, is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend jazzfestival met internationale artiesten. FOTO: Cor Dekker
Wat in 1990 begon als een klein evenement voor een handvol liefhebbers oude stijl jazz, is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend jazzfestival met internationale artiesten. FOTO: Cor Dekker (Foto: Cor Dekker)

Aandacht voor bevrijding tijdens Jazz by the Sea

Van woensdag 18 tot en met zondag 22 september staat Domburg in het teken van de negenentwintigste editie van Jazz by the Sea. Nog steeds hét jazzfestival traditional style aan zee! Maar deze editie zal een beetje anders zijn dan anders…

DOMBURG - Zeeland viert dit jaar dat het 75 jaar geleden bevrijd werd. Een bevrijding die volgde op de Slag om de Schelde. Ter gelegenheid daarvan en als eerbetoon aan de bevrijders schenkt Jazz by the Sea dit jaar speciale aandacht aan de muziek uit die tijd.

Gouwe ouwe

Zo brengen de Blue Jeans Big Band en de zangeressen van Appletree een hommage aan Glenn Miller en The Andrew Sisters. Met natuurlijk krakers als 'In the Mood', 'Rum and Coca Cola' en natuurlijk 'Bei mir bist du schön'. En wat te denken van de Swinging Affair Big Band? Dit orkest grijpt samen met zanger Frank In Person terug op nummers uit het American Songbook die door Frank Sinatra regelrecht de hitlijsten in gezongen werden.

Podium

Wat dit jaar ook anders is, is het podium dat staat opgesteld op de Markt in Domburg. Vrijdag, zaterdag en zondag kunt u hier permanent kijken en luisteren naar bands.
Twee dingen die tijdens deze negenentwintigste editie van Jazz by the Sea business hetzelfde zijn: de liefhebbers van de traditionele stijl jazz komen ook dit jaar uitgebreid aan hun trekken. En alle optredens zijn gratis te bezoeken!

Over Jazz by the Sea

Wat in 1990 begon als een klein evenement voor een handvol liefhebbers oude stijl jazz, is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend jazzfestival met internationale artiesten en duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Het hart van het festival is nog steeds Domburg, waar ook het festivalterrein en het hoofdpodium (Badhotel) te vinden zijn. Verder zijn er optredens in Vlissingen, Oostkapelle, Zoutelande en Westkapelle. Kijk op onze website voor de complete lijst.

Kijk voor meer informatie op www.jazzbythesea.nl

Meer berichten