Coming Out dag Zeeland

Foto: PR

VLISSINGEN - 11 oktober is het Internationale Coming Out dag. Op deze dag staat de wereld stil bij de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit: je mag zijn wie je bent en je mag houden van wie je wilt. In Zeeland wordt Coming Out dag groots gevierd met een feestelijke en veelzijdige bijeenkomst bij Cine City in Vlissingen.

In het bijzijn van staatssecretaris Paul Blokhuis wordt deze avond de vernieuwde website Iedereenisanders.nl gelanceerd, vindt de uitreiking van de Zeeuwse Parel plaats en wordt de foto-expositie Queer! geopend. Daarnaast wordt aandacht gevraagd voor het feit dat LHBTI'ers helaas kwetsbaarder zijn voor onder meer depressie en suïcide(gedachten) dan anderen.

Queer!
De foto-expositie Queer! is een verzameling portretten van onder meer Zeeuwse LHBT'ers als Samuel, Evi en Stefano. Zij vertellen hoe het is om in de huidige maatschappij uit de kast te komen. Hoe reageert de omgeving en wat is je boodschap voor anderen? LHBT'ers moeten al heel jong dealen met angst voor afwijzing, uitsluiting of pesten, problemen met familie en bovenal de worsteling om jezelf te accepteren. De expositie is een aantal weken te zien in CineCity in Vlissingen. Daarna zal deze in samenwerking met lokale partners rondreizen naar verschillende plekken in Zeeland.

Iedereen is anders
Zelfmoordpogingen onder jonge LHBTI's komen 4,5 keer vaker voor dan onder heterojongeren. En 34% van de homo, lesbi en biseksuele jongeren heeft soms serieuze gedachten aan suïcide. Iedereenisanders.nl is de website waar LHBTI's herkenning en erkenning vinden. Dat helpt enorm om zichzelf te accepteren en te ervaren: ik sta niet alleen en ik mag er zijn! De lancering van de vernieuwde website is één van de acties die landelijk vanuit 113 Zelfmoordpreventie, Movisie, COC Nederland en het Ministerie van VWS worden ingezet om jonge LHBTI's een hart onder de riem te steken.


Zeeuwse Parel
Door LHBT Netwerk Zeeland wordt de Zeeuwse Parel uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich de afgelopen twee jaar heeft ingezet om de acceptatie van seksuele diversiteit in Zeeland te bevorderen.


Wie of welke organisatie moet deze prijs winnen? Dat is aan jou! Tot en met 30 september kun je een persoon of organisatie nomineren waarvan jij vindt dat die deze prijs echt verdiend heeft. Geef ook aan waarom je dat vindt en wat de genomineerde de afgelopen twee jaar voor bijzondere inspanning of activiteit heeft gedaan en mail deze informatie aan:

zeeuwseparel@lhbtnetwerkzeeland.nl. De juryvoorzitter is dit jaar de Commissaris van de Koning, Han Polman.


Aanmelden 11 oktober 2019
De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen: gemeenten, (welzijns)organisaties, scholen en ook (LHBTI) burgers. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.adbzeeland.nl/aanmeldformulier-11-oktober.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden