gedenkplaat
gedenkplaat (Foto: vincent greve)

Outrun CF 2019

De vijfde editie van Outrun CF te Vlissingen op zondag 15 september is mede dankzij het prachtig weer uitgepakt in een groot succes. Er was een opkomst van ongeveer honderd mensen.

Outrun CF is georganiseerd om stil te staan bij Cystic Fibrosis. Elk jaar overlijden patiënten te jong aan deze aandoening. Door samen te komen staan we stil bij de mensen die we verloren hebben, maar vragen we ook aandacht voor CF. Cystic Fibrosis is de meest voorkomende erfelijke aandoening met een beperkte levensverwachting. Er zijn vele onderzoeken gaande om de oorzaak op DNA niveau aan te kunnen pakken. Dat is van belang om de ziekte te kunnen afremmen of hopelijk in de toekomst te kunnen genezen.

Tijdens deze vijfde editie werd aan het eind van de boulevard, op het keizersbolwerk, de gedenkplaat voor Samantha Eising onthuld door filmregisseur Eddy Terstall.

Samantha Eising was sinds 2013 ambassadrice van de NCFS (Nederlandse Cystic Fribrosis Stichting) en initiatiefnemer en boegbeeld van Outrun CF. Zij is op 03 Juli 2018 overleden.

Wij willen de gemeente Vlissingen enorm bedanken voor de mogelijkheid dat wij gedenkplaat op deze mooie plek mochten plaatsen.

Outrun CF is in verhouding een klein evenement maar erg geliefd onder de aanwezigen.
Ook dit jaar is het aantal bezoekers weer gegroeid.We zijn trots op wat we hebben neergezet en hopen dat het evenement blijft groeien. Zoals Samantha zei: Het streven is dat CF op een dag zal staan voor Cure Found maar tot die tijd: “als lucht tekort schiet adem dan de hoop in”

Er is in totaal voor 4.800 euro aan donaties ontvangen. Deze opbrengst gaat in zijn geheel naar wetenschappelijk onderzoek voor CF.
De organisatie wil alle deelnemers, sponsors en donateurs bedanken voor dit geweldige bedrag en de mooie dag.

Outrun 2020 wordt gehouden op 19 september 2020

Meer berichten