Zlnd2050: hét duurzaamheidsfestival van zeeland

MIDDELBURG – Op vrijdag 20 september en zaterdag 21 september 2019 wordt de eerste editie van de duurzaamheidsfeesten gehouden.

Op vrijdag vindt een symposium plaats met diverse pioniers op het gebied van duurzaamheid en op zaterdag worden de bezoekers met een volledig festivalprogramma ingelicht over hoe zij bij kunnen dragen om hun 'ecologische footprint' zo klein mogelijk te maken en te houden. Het gehele programma is gratis toegankelijk, voor de workshops en het programma op de vrijdag is aanmelding noodzakelijk via de website. www.zlnd2050.nl.

'Hoe duurzaam is Zeeland in 2050?' De doelstelling vanuit de overheid is inmiddels bij vrijwel iedereen bekend. Maar wat betekent dit voor bedrijven en consumenten? Tijdens de Zeeuwse duurzaamheidsfeesten, oftewel ZLND2050, proberen we een antwoord te geven op deze vraag en daarmee een bijdrage te leveren aan het milieu.

Op vrijdag 20 september 2019 laten we één van de honderd invloedrijkste personen in de wereld (volgens het Amerikaanse tijdschrift TIME, 2017) aan het woord: Guus Velders. Daarnaast willen we met het symposium "Opcirkelen in de Bouw" bespreken in hoeverre de landelijke bevindingen op het gebied van opschaling relevant kunnen zijn voor de duurzaamheidstransitie van de woningbouw in Zeeland. Ook zullen er een zestal pitches worden verzorgd door innovatieve pioniers op het vlak van duurzaamheid . Als afsluiting vindt er een netwerkborrel plaats, waarbij de eerdere discussiepunten uitgebreid besproken kunnen worden.

Op zaterdag 21 september 2019 vindt het vervolg van het symposium plaats in de vorm van een festival voor het brede publiek. Het festival heeft alles wat een ander festival ook heeft: muziek, een dansvloer, veel gezelligheid en een hapje en een drankje. Wat ZLND2050 zo bijzonder maakt, is dat er ook lezingen, kinderprogramma, workshops en andere activiteiten plaatsvinden (van een proefrit in een waterstofauto tot een cursus zelf wasmiddel maken). Met allemaal hetzelfde doel: de consument informeren over hoe je bewust met het milieu om kan gaan, en vooral: wat je zelf kunt doen om je impact te verminderen.

het festival is aan de Kleverkerkseweg 49 in Middelburg. Alle detailinformatie is te vinden op www.zlnd2050.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden