NK standwerken in Middelburg

MIDDELBURG - Het Nederlands kampioenschap Standwerken 2019 is dit jaar in Middelburg. Zaterdag 28 september van 10.00 tot 17.00 strijden de straatverkopers om de hoogste nationale eer in de Lange Delft.

Na het concours reikt wethouder Johan Aalberts om 18.00 uur de prijzen uit in de voorhal van het stadhuis aan de Markt. De deelnemers worden geselecteerd door de afdeling Standwerkers van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel. Dit gebeurt op basis van een ranking die is samengesteld uit de uitslagen van plaatselijke en provinciale concoursen in 2019.

Beoordeling

Bij de beoordeling van de standwerkers tellen de al behaalde punten van de samengestelde ranking niet mee. Iedereen begint met nul punten. Daardoor heeft iedere deelnemer kans om Nederlands kampioen te worden. Dat maakt het extra spannend en motiveert de deelnemers om extra hun best te doen. Een deskundige anonieme jury beoordeelt de standwerkers naast originaliteit en overtuiging ook op hun welbespraaktheid.

65 jaar geleden werd het eerste standwerkersconcours in Middelburg gehouden. Dat was een mooie aanleiding om dit kampioenschap naar Middelburg te halen. Twee jaar geleden is in het kader van Middelburg 800 het Nationaal kampioenschap ook al in Middelburg gehouden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden