Memories to share in het museumcafé

WESTKAPELLE - Op 3 oktober 1944 werd de dijk in Westkapelle gebombardeerd, nu precies 75 jaar later is er in het museumcafé van het Polderhuis het project 'memories to share' te vinden. Dit digitale project omvat herinneringen en foto's van bewoners en verhalen en belevenissen van Duitse en geallieerde soldaten van 1940 tot en met 1945.

Museum

Jaren heeft het project Memories to share in het museum gestaan. Vanwege de hoeveelheid aan verhalen kon het niet allemaal gelezen worden gedurende een museumbezoek. Vandaar de keuze om het in het museumcafé te plaatsen welke gratis toegankelijk is. Gasten kunnen hier rustig de verhalen van de verschillende belevingswerelden lezen. Denk hierbij aan het verhaal van de Brit Herb Davy; staartschutter in een Lancaster die de dijk van Westkapelle bombardeerde. Of het verhaal van de Duitse Helmuth Lange die op 1 november de geallieerde schepen ziet naderen vanuit een bunker aan de Walcherse kust.

Boek 'Het niet vertelde verhaal van 44'

Dit is een bundeling van verhalen vanuit het project Memories to share. Een tijdsdocument wat de persoonlijke belevenissen omschrijft tijdens de bombardementen en de landingen op Walcheren eind 1944. Te koop in de museumshop voor 17,50 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden