Lions opent vreemd geld inzamelingszuil

De landelijke actie van de serviceclub de Lions, die met het project Fight for Sight ruim zes jaar lang oud en buitenlands geld inzamelt om blinden in derdewereldlanden te kunnen laten opereren, is nu ook in Middelburg actief.

Middelburg - De Lionsclub Kapelle-de Bevelanden mocht ook bij de Albert Heijn aan het Fazantenhof 18 in Middelburg een Vreemd geld inzamelingszuil plaatsen.

half miljoen

Bij tachtig Albert Heijn zaken in heel Nederland hebben al vijftig Lions vreemd geld inzamelingszuilen gestaan. Dit resulteerde vorig jaar in een opbrengst van 110.000 euro. In totaal is er in zes jaar tijd meer dan 500.000 euro opgehaald. Een eenvoudige staaroperatie kost in bijvoorbeeld Nepal 30 euro. Wilde Ganzen co-financiert dit project met 50 procent. Ruim 30.000 blinden wereldwijd werden op deze manier geholpen om het zicht terug te krijgen, door een simpele staaroperatie-

Meedoen

Klanten van de Albert Heijn bij de Veerse Poort die nog buitenlands papier- of muntgeld hebben worden van harte uitgenodigd om dat geld daar in de verzamelingszuil te deponeren.

Voor meer informatie zie ook: www.vreemdenoudgeld.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden