Foto: Tim Schlechter

Leer je eigen Big Data kennen.

VLISSINGEN  - Kom tijdens het weekend van de wetenschap op zaterdag 5 oktober 2019 van 10.00-16.30 uur naar de TechniekFabriek Zeeland, Spuistraat 6, Vlissingen.

Met iedereen die dat leuk vindt of nieuwsgierig is begeven we ons in de wereld van de Big Data. Big data is Hot. Van de boodschappen die we doen tot de reizen die we maken, alles wordt geregistreerd. Dat levert grote hoeveelheden data op, maar de hamvraag luidt: wat wil je ermee. Het is als het zoeken van een speld in een digitale hooiberg. Zelfs veel huishoudapparaten kunnen tegenwoordig op het internet, waarmee onbewust weer nieuwe data worden geproduceerd. Kunnen we binnenkort ook menselijk gedrag voorspellen met data?

Ook als mens zijn we een wandelende berg gegevens (data). Wat je bent en wat je doet, allemaal data. De revolutie is dat het technisch mogelijk is om deze data met de snelheid van het licht te zoeken, verzamelen, bewaren, ordenen en te analyseren. In De Techniekfabriek kan je in discussie over (big) data, kun je meedenken over data-dilemma’s en privacy, zie je hoe data worden verzameld en bewerkt of zet je jezelf met een paar klikken op de data-kaart van Nederland.

Programma:

09.30 uur         Deuren Techniekfabriek open
10.00 uur         Aftrap met een woord van welkom
Tot 16.30 uur         Doorlopende parallelsessies waarin de betekenis van data en het verzamelen en bewerken ervan ruim aan de orde komen. Je kunt ook zelf - afhankelijk van het aantal bezoekers - met data aan de slag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden