Foto: PR Galerie T

Bronzen beeldje van rozenbottel nu ook op de koningsbrug

MIDDELBURG  - Afgelopen woensdag is in de stromende regen door het personeel van de kiosken op de Koningsbrug de bronzen Rozenbottel onthuld

Rozenbottel is als stripfiguurtje bedacht voor de stad Middelburg, zijn bewoners en bezoekers. Rozenbottel is de vrucht van de stadsroos "Rosa Middelburg". Iedere wijk in Middelburg heeft met de doop van de Middelburgse roos 1 klimroos gratis voor in de wijk gekregen. Daarnaast staat de "Rosa Middelburg" op de Nieuwe Burg in een speciale Rozenobelisk. 

Met de verkoop van de 50 stenen Rozenbottelbeeldjes is de helft van het brons op de Koningsbrug bekostigd. De allerlaatste Rozenbottel van de 50 is verkocht aan Ingrid en Cella uit Elst. Zij zagen de Rozenbottelbeeldjes in april in de etalage buiten openingstijd. Zij waren heel blij toen ze een tijdje later binnenstapte en er juist nog 1 was. Leuk dat we van deze laatste verkoop een foto mochten maken. Het Rozenbottelbeeldje bleek niet alleen geliefd bij de Middelburgers maar viel tot onze grote verrassing ook erg goed bij de bezoekers uit het buitenland en de rest van Nederland. Dit weekend kwamen nog 2 Middelburgers die het beeldje wilde kopen, wat dus niet meer mogelijk was. Er komt echter een nieuwe versie van een Rozenbottelbeeldje. Ook daarvan wordt de opbrengst gebruikt voor de stad, waaronder een project voor basisscholen.

Scholen

Rozenbottel is een rijk persoontje want hij promoot niet alleen vergroening, maar bezit ook veel mineralen en vitamines. Rozenbottels worden vaak culinair gebruikt, denk aan rozenbottelsiroop en rozenbotteljam. Het is daarom misschien een goed idee om Rozenbottel ook een rol te laten spelen op basisscholen. Basisscholen die een wilde roos planten (rozenbottels van wilde rozen zijn groot) krijgen de onderstaande aluminiumplaat cadeau die men buiten of binnen kan ophangen. Jaarlijks kan men dan in de tijd van rozenbottels en kastanjes (de tas van Rozenbottel is de schil van een kastanje) aandacht geven aan vergroening en gezonde voeding.

Meer informatie via Adriaan van Moort 06-51888321 / Lia Hector 0118-611415

Meer berichten