Stadsbeiaardier David van der Vlies heeft de historische speeltrommel uit 1735 van nieuwe noten voorzien.
Stadsbeiaardier David van der Vlies heeft de historische speeltrommel uit 1735 van nieuwe noten voorzien. (David van der Vlies)

Het Veerse carillon laat 75 jaar bevrijding horen

VEERE - In Veere klinken er de komende tijd twee nieuwe melodieën vanuit de stadhuistoren ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding.

Stadsbeiaardier David van der Vlies heeft de historische speeltrommel uit 1735 van nieuwe noten voorzien. Op het hele uur klinkt het bekende 'Land of hope and glory' dat oorspronkelijk komt uit 'Pomp and Circumstance-mars' van de Britse componist Edvard Elgar. Op het halve uur laten de klokken het Zeeuws volkslied klinken. De tekst is geschreven in 1919 door hoofdonderwijzer, D.A. Poldermans uit 's-Gravenpolder, waar de Middelburgse dirigent J. Morks de muziek bij schreef.

Op donderdag 7 november vanaf 12 uur zal er nog een speciaal carillonconcert worden gegeven door beiaardier David van der Vlies. Dit concert is een laatste concert in de "beiaardestafette" welke is begonnen in Maastricht en eindigt in Veere. Een estafette die de bevrijders van Nederland volgt op hun tocht 75 jaar geleden. Hierbij is hun voetspoor overal in Nederland de beiaard te horen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden