Reis van mijn leven team bij de helikoptervlucht
Reis van mijn leven team bij de helikoptervlucht

Droomreis naar de VS was een enorm succes

“Het was mijn grootste droomwens de rondreis naar de Verenigde Staten te maken. Nu kan ik alleen maar terugkijken op een reis vol hoogtepunten. Het was ÉCHT de Reis van mijn leven.” Dit zegt Frank van Ieperen (38) uit Oost-Souburg.

Frank en zijn zorgteam, bestaande uit Saskia, Dennis en Sterre, kunnen terugkijken op een fantastische reis. Op 5 september vertrokken zij voor 3 weken naar de Verenigde Staten. Om daar een rondreis te maken van Los Angeles, via San Francisco naar Las Vegas en weer terug naar Los Angeles. Dit was niet zomaar een reis, maar voor Frank, die aan de levensbedreigende spierziekte van Duchenne lijdt, de ‘Reis van mijn leven’.

Hoogte- en dieptepunten
Hoogtepunten waren er genoeg maar vooral de afwisseling tussen prachtige natuur en de drukte van de metropolen Las Vegas, San Francisco en Los Angeles gaven een overweldigend gevoel. Uitdagingen waren er ook genoeg. Zo begon het al met een vliegreis van elf uur. Voor een ‘gezond’ mens al een uitdaging, maar omdat Frank een volledig aangepaste rolstoel heeft nog een extra uitdaging. Helaas mag je alleen maar vliegen in een standaard vliegtuigstoel. Hierna, aangekomen in LA, bleek dat de shuttlebus een kapotte lift had en shuttlebus twee had een half werkende lift. Dus ging de bagage mee in de shuttlebus en ging Frank met rolstoel rijdend naar het eerste hotel. Gelukkig was dat maar een kleine twee kilometer. Ook bleken soms de bedden niet helemaal geschikt in combinatie met de tillift. Daardoor was het soms jonassen en het gebruik van het betere duw- en trekwerk werd niet geschuwd. Hiernaast was de transfer van de rolstoel naar de helikopter niet veilig genoeg, waardoor Frank aan de grond bleef. Gelukkig hebben zijn ‘Angels’ de helikoptervlucht boven de Grand Canyon wel gedaan. Frank: ‘Het was jammer, maar het is juist belangrijk in dit soort situaties door te zetten en niet te lang stil te staan bij wat niet lukt. Daarom vond ik het belangrijk dat de anderen wel ‘to da choppa’ gingen en mij achteraf de beelden konden tonen’.

Een van de andere hoogtepunten was het zwemmen in Las Vegas. Na meer dan twintig jaar was dat best fijn. Hiernaast vond het reisgezelschap de ontspannen sfeer in het Europees aanvoelende San Francisco prettig en de gekte van Las Vegas bijzonder om mee te maken. De bezoeken aan de Nationale parken van Zion, Yosemite en Antelope Canyon waren rustgevend en kwamen na alle drukte op een goed moment.

Inspireren
Omdat Frank met zijn 38 al in zijn extra tijd zit, (de helft van de patiënten wordt tegenwoordig ouder dan 30 jaar) stond de reis in het teken van het maken van herinneringen. Frank: ‘Gelukkig was mijn beste maat Dennis mee. Dennis van Akkeren is professioneel videomaker en fotograaf en schiet de mooiste plaatjes. Hij heeft de gehele reis vastgelegd op foto en film.’ Frank hoopt met de beelden en zijn verhaal andere jongens en mannen met Duchenne te inspireren en motiveren dromen na te jagen. In dit kader heeft hij ook de Stichting Dromen voor Duchenne opgericht. De stichting zet zich in om droomwensen te realiseren van jongens en mannen met Duchenne. Inmiddels heeft de stichting de wens van Twan uit Groningen uit laten komen en natuurlijk Frank zijn droomwens. Inmiddels zijn er ook anderen die zich inzetten voor de stichting. Zo heeft sportvereniging DIOS uit Oost-Souburg een sponsordag gehouden en organiseert Leida Wallaart van ZumbaPassie op zondag 3 november van 13.00 uur tot 18.00 uur het evenement Dansen en Dromen voor Duchenne in het Arsenaaltheater te Vlissingen.

“Leef je droom.” Dat is Frank zijn levensmotto. “Doelen stellen is heel belangrijk, dat doe ik al mijn hele leven en blijf ik ook doen. Ieder mens met of zonder beperking zou dit moeten doen”.

Bedrijven en particulieren die willen doneren aan de stichting kunnen terecht op de website https://www.dromenvoorduchenne.nl. Voor vragen neem contact op met Frank, telefoonnummer 06 – 38 64 35 25.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden