Een beeld van de kranslegging in 2018.
Een beeld van de kranslegging in 2018.

Palmenhof herdenkt 75 jaar bevrijding Sint Laurens

SINT -LAURENS - Op 7 november zal het 75 jaar geleden zijn, dat Sint Laurens bevrijd werd.

Basisschool De Palmenhof is in het verleden door de Stichting Februari 1941 verzocht om het oorlogsmonument op de algemene begraafplaats te Sint Laurens te adopteren. Om genoemde adoptie en de lessen rondom de betekenis van vrijheid en democratie een extra dimensie te geven vindt er jaarlijks een kranslegging plaats door de leerlingen van groep 7/8.

Deze plechtigheid zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 7 november 2019 om 10.30 uur op de begraafplaats van Sint Laurens. Belangstellenden kunnen om 10 uur naar de school komen. Om 10 uur zal in optocht naar de begraafplaats gelopen worden. Na afloop kan iedereen een kopje koffie of thee drinken en napraten.

Tot vorig jaar konden de kinderen verhalen uit eerste hand horen. Meneer Rus vertelde uiterst boeiend over de tijd dat Nederland werd bevrijd. Helaas is meneer Rus overleden en zullen de kinderen waarschijnlijk niet meer de verhalen horen van de generatie die de oorlog heeft meegemaakt.

Voor de school is het verdwijnen van deze generatie een extra motivatie om de herdenking levend te houden en ieder jaar actief aandacht aan de bevrijding van Sint Laurens te besteden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden