't Lage Licht met voorbij vliegende meteoriet
't Lage Licht met voorbij vliegende meteoriet (Jan de Jonge Fotografie)

Nacht van de nacht in Westkapelle

Zaterdag 26 oktober heeft Westkapelle een leuk programma opgezet in het kader van het landelijk georganiseerde Nacht van de Nacht. Dit om de mensen bewust te maken van de lichtvervuiling waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Beleef Westkapelle in het donker.

Het omvat de volgende activiteiten:

Zelf lampionen versieren, €3,00 (inclusief glas siroop). 11-16uur, locatie Polderhuis Zuidstraat 154-156
Kasteel van Batavia: Kom en geniet van een 5- gangen Kasteel diner in een Kasteel bij kaarslicht. Bediend door Jonkheren en Jonkvrouwen vol verrassingen
Bij de volgende restaurants kan gezellig gedineerd worden bij kaarslicht:

Dijkpaviljoen de Westkaap
Restaurant Rixx
Brasserie de Zeezot
Restaurant Pannen En Koeken
Brasserie de Tijd
Brasserie de Fontein
Restaurant La Piazzetta

Muziekvereniging OKK organiseert deze avond een lampionoptocht vanaf de Markt. Ga om 19.30 uur mee door het donkere Westkapelle onder begeleiding van de leden van Muziekvereniging OKK. Ze zullen eindigen bij Vuurtoren ’t Hoge licht, welke dan ook beklommen kan worden. Vanaf 19:00 uur kunnen er lampionnen of lichtjes aangeschaft worden.

Vuurtoren ’t Hoge Licht, Zuidstraat 1, geopend van 20.00 tot 22.00 uur. Beklim de vuurtoren van Westkapelle en geniet boven van het schouwspel van de sterren boven het eiland Walcheren.

Vuurtoren ’t Lage Licht, Zeedijk 7, geopend van 20.00 tot 22.00 uur. Beklim de toren en beleef wat vroeger de torenwachters moesten doen, namelijk het noteren van de voorbijkomende schepen. Kun jij de naam lezen?! Daarnaast is het genieten van het sterrenschouwspel boven de zee
Presentatie fotograferen van nachtelijke natuurverschijnselen.

Jan de Jonge en Jesse Meliefste beiden gepassioneerd van fotograferen. Één van de favoriete onderwerpen van deze mannen is foto’s maken van nachtelijke natuurverschijnselen het liefst zonder lichtvervuiling. Het Noorderlicht staat bij vele (hobby) fotografen op hun bucketlist maar dicht bij huis is ook nachtelijk natuurschoon te vinden, denk hierbij aan;

zeevonk, zeevonk licht op door golfslag of in de voetsporen van strandwandelaars
De Melkweg met vuurtoren ’t Lage Licht op de voorgrond

Jan en Jesse zullen om 22:00 uur bij Vuurtoren ’t Lage Licht vertellen hoe zij hun foto’s maken. Welke camera ze hiervoor gebruiken, de lens en wat de sluitertijd is.

Het verhaal ondersteunen ze met eigen gemaakte foto’s van dit natuurschoon.

Fotografeer je graag en lijkt het je interessant, laat je dan inspireren door 2 gepassioneerde en enthousiaste fotografen. Aan deze presentatie zijn geen kosten verbonden.

Gemeente Veere zorgt ervoor dat de straatverlichting op route van de lampionoptocht is uitgeschakeld zodat je echt je lampion nodig hebt om je weg te vinden in het donkere Westkapelle.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden