Foto: Dennis van Akkeren

Eerste pakket- en briefautomaten van de provincie geplaatst in Middelburg

Sinds deze week kunnen inwoners van Middelburg gebruikmaken van de eerste pakket- en briefautomaten van PostNL in Zeeland. Het post- en pakkettenbedrijf plaatste 4 stuks in de Zeeuwse provincie. De Middelburgse wethouder Johan Aalberts en PostNL-manager Alexander van Keulen namen het exemplaar aan de Johan van Reigersbergstraat op 22 oktober officieel in gebruik.

"Deze 4 pakket- en briefautomaten zijn een belangrijke mijlpaal voor PostNL", vertelt Alexander van Keulen, manager van het pakkettensorteercentrum van PostNL in Goes. "In 2016 zijn we gestart met de proef met de pakket- en briefautomaat in Almere. Inmiddels staan er nu ook pakket- en briefautomaten in Limburg (Beringe, Grashoek, Klimmen, Limbricht, Schinnen, Wessem), Tilburg, Breda, Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Geertruidenberg, Hardinxveld-Giesendam, Stein, Harderwijk, Den Hoorn, Groningen, Kaatsheuvel, Wageningen, Sittard-Geleen (inclusief Buchten), Oisterwijk, Zaandijk, Leiden, Horst, Noordwijk, Utrecht, Heemskerk, Oegstgeest, Dordrecht, Ede, Apeldoorn, Zwolle en Middelburg. Door deze diversiteit aan locaties doen we elke dag nieuwe ervaringen op en krijgen we meer inzicht in de keuzes die gebruikers maken bij het ontvangen en verzenden van pakketten." PostNL verwacht eind 2019 zo'n 120 exemplaren in Nederland te hebben staan.

Service voor inwoners
"PostNL is en blijft een grote speler op de markt als het gaat om het bezorgen van brieven, kaarten en pakketten", vindt wethouder Johan Aalberts. "PostNL kent al veel bezorgopties qua locaties en tijdstippen. Met deze pakket- en briefautomaten is er nog meer service voor onze inwoners. Het is een aanwinst voor onze inwoners dat zij nu op 4 plaatsen in onze gemeente 24/7 pakketten kunnen ophalen of terugsturen. Het online bestellen van producten is niet meer weg te denken. Al blijft het natuurlijk ook belangrijk om onder de mensen te komen en zelf te gaan winkelen. Niet alles via internet bestellen. De automaten staan op gemakkelijk toegankelijk plaatsen als winkelcentra."

4 automaten in Middelburg
PostNL plaatste vooralsnog 4 pakket- en briefautomaten in Middelburg op de volgende locaties: Johan van Reigersbergstraat t.h.v. nummer 2, Oosterscheldestraat t.h.v. nummer 96, Goudend t.h.v. nummer 2 en Fazantenhof t.h.v. nummer 2. (De plaatsing van deze laatste is later deze maand.) Op dit moment heeft PostNL nog geen concrete plannen voor meer automaten in Zeeland. Van Keulen: "We doen graag eerst ervaring op met deze 4. Daarna kijken we weer verder, maar we sluiten niets uit."

Werking pakket- en briefautomaat
De pakket- en briefautomaat (pba) bestaat uit een brievenbus met 2 openingen en meerdere pakketkluisjes in verschillende formaten. De pba is geschikt om 24 uur per dag, 7 dagen per week pakketten te versturen en te ontvangen en is tegelijkertijd een brievenbus. Consumenten versturen en ontvangen steeds meer pakketten door de groei in online shoppen. PostNL biedt deze consumenten steeds meer bezorgopties. We leveren pakketten thuis, bij de buren of op een postkantoor of pakketpunt af. En dat doen we overdag, 's avonds en in het weekend. De pba's komen dicht bij of op locaties waar al een brievenbus staat en vervangen die betreffende brievenbus. PostNL blijft het netwerk van pakketpunten uitbreiden en daarbij horen ook deze automaten. Zie www.postnl.nl/pba voor meer informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden