Sander in Afghanistan
Sander in Afghanistan (Foto: Collectie S. van Sluijs)

Mannenontbijt

Op 9 november verzorgt het Polderhuis om 9.00 uur een Mannenontbijt. Voor dit ontbijt kunnen alleen mannen zich opgeven.Tijdens het ontbijten kun je kennis maken met de andere mannen, aansluitend is er nog een activiteit te doen, een lezing, rondgang of een buitentour.

In navolging van de herdenking hebben we deze keer Sander van Sluijs (Oostkapelle) gevraagd. Sander is als Nederlandse militair twee keer uitgezonden geweest naar Afghanistan. Doordat hij bij de Genietroepen zat heeft hij veel te maken gehad met IED’s (bermbommen) en de ontwikkeling ervan.

Bij de eerste missie waren dat nog twee zaagbladen met een binnenband ertussen waardoor de zaagbladen contact maken als je er overheen reed of liep. Dit was makkelijk te vinden met een detector.

Tijdens de tweede missie kwam hij erachter dat de Taliban in de tussenliggende tijd niet had stilgezeten met de ontwikkeling van de bermbommen. Er werd steeds minder metaal gebruikt in de bermbommen waardoor ze ook minder goed te vinden waren met de detector.

Sander zal na het ontbijt een presentatie geven over zijn ervaringen in Afghanistan maar ook zijn terugkeer naar de burgermaatschappij, dit alles wordt ondersteund met foto’s en film.

Lijkt het je leuk om ook eens op een andere locatie te eten met andere personen dan normaal en je laten informeren over de ervaringen van een militair die missies heeft uitgevoerd in Afghanistan?! Geef je dan op voor 8 november. Of dames heb je zin een ochtend voor jezelf? Geef dan nu je man op! Dit kan via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118-570700. De kosten zijn 8 euro voor het complete programma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden