Kleine Gemeente met Schoonste Winkelgebieden

De gemeente Veere is met een score van 7,93 tweede geworden in de categorie 'Kleine Gemeente met Schoonste Winkelgebieden' in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2019. Uit het onderzoek, dat afgelopen zomer plaatsvond, blijkt dat er in vier van de zes winkelgebieden in Veere geen enkel stuk grof zwerfafval is aangetroffen. De bezoekers zijn tevreden over de bestrating. Ook geven ze aan een aangename beleving te ervaren.De gemeente De Wolden ging er in de categorie 'Kleine Gemeente' met de titel vandoor en de gemeente Lochem eindigde op de derde plaats. Voor meer informatie zie: nederlandschoon.nl

Om het belang van schoon zichtbaar te maken geeft NederlandSchoon elk jaar handvatten aan de deelnemers. Daarbij helpt het interactieve Scorebord Schone Winkelgebieden nederlandschoon.databank.nl/dashboard/ waar de resultaten worden gedeeld van het afgelopen jaar. De resultaten van 2019 zijn vanaf 31 oktober te bekijken. Je kan dan in één oogopslag zien hoe een winkelgebied scoort ten opzichte van andere winkelgebieden en gemeenten, welke thema's het goed doen en welke thema's extra aandacht verdienen.

Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 28 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden