Suzanne (Op de foto te zien met Sem Houmes) wil naar het Wereldkampioenschap in Amerika. Foto: Martijn Fincke.
Suzanne (Op de foto te zien met Sem Houmes) wil naar het Wereldkampioenschap in Amerika. Foto: Martijn Fincke. (Foto: Martijn Fincke)

Suzanne Krijger jaagt haar droom na

Jong, talentvol en ambitieus. Suzanne Krijger (18) uit Vlissingen wil de toneelwereld in. Dat ze kan acteren hebben we met eigen ogen gezien tijdens een indrukwekkend optreden op Coming Out Day, waar ze een zelfgeschreven tekst voordroeg (spoken word).

door Conny den Heijer 

VLISSINGEN - Suzanne zit in een tussenjaar na haar VWO opleiding en die tijd gaat ze goed benutten om te komen waar ze wil. Ze wil naar Amerika om daar ervaring op te doen. Tien dagen om te leren hoe anderen de processen ondergaan om een voorstelling te maken en natuurlijk acteren. Suzanne ging een aantal jaar naar de Jeugd Theater School Zeeland en maakte verschillende voorstellingen met haar maatje Sem Houmes.

Wereldkampioenschap

"Die voorstellingen hebben altijd wel een maatschappelijk onderwerp." vertelt Suzanne. "Daarmee geef ik mensen iets om over na te denken. Maar ik wil hen ook laten lachen dus er zit ook een vrolijke noot in."
Wij zagen een indrukwekkend 'spoken word' van Suzanne tijdens Coming Out Day.
"Dat ging over LHBTI, best een heftig onderwerp. Over een vriend die uit de kast komt maar opgroeit in een zwaar christelijk gezin, dus met alle gevolgen van dien."
Nu krijgt Suzanne de kans om naar Los Angeles te gaan. Daar doet ze, als een van de vijf Nederlanders mee aan het World Championship Of Performing Arts. Performers uit meer dan zestig landen komen daar tien dagen bij elkaar om zich van hun beste kant te laten zien.

Los Angeles

Om daar naartoe te kunnen werkt ze zich een slag in de rondte bij de plaatselijke grootgrutter, zo'n veertig uur per week. Want die reis en het verblijf kost geld. "Dat heb ik er graag voor over. Mensen vragen me wel eens waarom ik niet naar de universiteit ga of iets ga doen waar ik 'een toekomst' in heb. Eerlijk gezegd, ik moet er niet aan denken dat ik een negen tot vijf baan zou hebben in een lab of zo en ik wil mijn droom niet opgeven omdat ik anders een risico loop. Je kunt de toekomst niet voorspellen dus dan moet ik er juist voor gaan. Ik wil nieuwe mensen ontmoeten en naar de toneelschool. Ik ben er nog niet uit welke dat wordt, Amsterdam, Arnhem of Maastricht. Ik haal veel energie uit leuke dingen. Op zaterdag volg ik de Landelijke Oriëntatie- en vooropleiding Theater (LOT) in Tilburg. Daar leer ik improvisatietechniek, beweging, stem, tekstanalyse, schrijven en regie. Ik wil er echt alles aan doen om naar Amerika te kunnen en ik steek daar al mijn tijd in."

Druk bestaan

Naast hard werken is Suzanne op het moment ook druk aan het werk met een project over het klimaat. Ze maakt een vervolgvoorstelling, samen met de Young Energy Society Challenge (YESC). YESC daagt alle Zeeuwse jongeren uit om met creatieve oplossingen te komen voor de overstap naar duurzame energie in Zeeland. Wie zegt dat de jeugd niet meer geïnteresseerd is in cultuur, heeft het mis. Suzanne gaat er voor!

Help Suzanne 

Suzanne Krijger uit Vlissingen heeft de kans gekregen om mee te mogen doen aan het World Championship Of Performing Arts in Los Angeles. Het is de bedoeling dat zij daar in juli 2020 naartoe gaat. Zij is een crowdfunding actie gestart om aan middelen te komen om haar reis, verblijf en onderhoud te kunnen financieren en ze vraagt geen wereldbedrag. Wil jij Suzanne steunen met een donatie, kijk op www.gofundme.com/f/wcopa-2020

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden