Ruud te Winkel bij zijn huis in de Abbé St Pierrelaan met de AED aan de muur.  Foto: Theo Rietveld
Ruud te Winkel bij zijn huis in de Abbé St Pierrelaan met de AED aan de muur. Foto: Theo Rietveld (Foto: )

Samen levens redden met AED in Middelburgse wijk

Ruud te Winkel is erin geslaagd om geld bij elkaar te krijgen voor een BuurtAED. Een folderactie in zijn eigen Griffioenwijk maakte het mogelijk om de noodzakelijke 1.660 euro in te zamelen.

Middelburg - BuurtAED is een crowdfunding platform en een initiatief van de Hartstichting en Philips. Doel is om Nederland (hart)veiliger te maken. Ruud, in het dagelijks leven werkzaam bij Welzijn Middelburg: "Ik had het geluk dat de ambulance er op tijd was, maar dat is helaas niet altijd het geval."

Een AED in elke wijk is een wens van Ruud. Het apparaat brengt met een schok het hart weer aan het pompen na een hartstilstand. Ruud vertelt dat elke week gemiddeld 300 mensen in ons land buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen. Daarom is een AED in de buurt van levensbelang. Snel handelen redt levens. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskansen enorm.

Ruud (42) kreeg begin dit jaar zelf een hartstilstand en moest worden gereanimeerd. De wijk welzijnswerker onderzocht de mogelijkheden om een AED te plaatsen en slaagde binnen twee weken met zijn actie om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Ruud: "Mijn doel was geld ophalen. Nu volgt stap twee; zorgen voor burgerhulpverleners. Hopen dat het lukt."

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden