Foto: F. Hanse

Regenachtige kranslegging Sint Laurens

Traditiegetrouw heeft op 7 november in Sint Laurens de kranslegging plaatsgevonden ter nagedachtenis aan de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog. Al decennia lang verzorgen leerlingen en leerkrachten van de Palmenhof deze ceremonie.

In de regen werden kransen en rozen bij het monument geplaatst. De namen van de steen werden voorgelezen zodat ook dit jaar de herinnering gaande is gebleven.

Heel bijzonder was de aanwezigheid van meneer Jaap Willemse. De naam van zijn vader staat bovenaan op het monument. Op 12 jarige leeftijd heeft hij zijn vader zien sterven door een granaatscherf in zijn rug. Dat was bij het neerhalen van een vliegtuig. “We waren bezig in de tuin met de worteltjes,” vertelde Jaap Willemse.

Door omstandigheden was meneer Willemse nooit bij de kranslegging geweest. Meneer Willemse heeft op school samen met de kinderen van groep 7 en 8 gepraat over deze ingrijpende gebeurtenis. Veel herinneringen kwamen naar boven door de vragen van de kinderen.

Traditiegetrouw zal volgend jaar ook de kranslegging plaatsvinden, zodat de herinnering aan die bizarre tijd en bevrijding levend gehouden wordt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden