Leerlingen Ichtusschool maken lekkere hapjes in De Herberg


Novan en Gene maken samen zoete gehaktballetjes. Naast een goed recept is samenwerking vereist. Foto: Conny den Heijer
Novan en Gene maken samen zoete gehaktballetjes. Naast een goed recept is samenwerking vereist. Foto: Conny den Heijer (Foto: Conny den Heijer)

Leerlingen Ichtusschool maken lekkere hapjes in De Herberg

In ontmoetingscentrum De Herberg is het op vrijdagmiddag gezellig druk. Je kunt er altijd binnen lopen voor een kopje koffie of een babbeltje en op vrijdagmiddag zijn er de komende maanden leerlingen van de Ichtusschool bezig in de keuken en aan de spelletjestafel.

door Conny den Heijer 

Vlissingen - De Ichtusschool wil graag de talenten van de leerlingen ontwikkelen. Dat doen zij door middel van het project 'Talentenmiddag'. Onder de activiteiten vallen onder andere koken, dramales en djembé spelen in De Piek, strandjutten en met de gevonden spullen knutselen, draadfiguren maken, figuurzagen, kleien en in Scheldehof een kunstwerk maken. Bij de verschillende activiteiten krijgen ze hulp van 'moeders/juffen' Wietske en Melanie en andere ouders van de leerlingen.

Samen doen

Melanie houdt vanmiddag een oogje op de keuken, Wietske helpt bij het sjoelen en de andere spelletjes. "Het gaat er om dat we als school zichtbaar willen zijn in de binnenstad," zegt Wietske. "In de De Herberg komen ouderen en mensen uit de buurt voor de gezelligheid en hoe kun je dat beter doen dan onder het genot van een door onze kinderen gemaakt hapje en drankje. Of door samen een spelletje te doen." Vanmiddag staat er zoete gehaktballetjes, kiwi smoothies, wentelteefjes en mummie worstjes op het menu.

Luciano uit groep 5 vindt het leuk om te koken. "Thuis help ik ook wel eens mee als ik niet bezig ben met iets anders. Maar nu ga ik kiwi's schillen." Emma en Josja uit groep 7 gaan aan de slag met wentelteefjes. Emma zegt: "Hier mag je het écht helemaal zelf doen. Het brood snijden en de eieren klutsen. Als je iets niet weet dan kun je het even vragen aan een van de moeders. Thuis help ik ook wel eens mee in de keuken maar dan is het anders want dan is er iemand van je ouders bij die ook iets doet."

Genieten

Elly Kleij, gastvrouw in De Herberg, geniet van alle bedrijvigheid. "Het is leuk om te zien hoe de groepen kinderen wekelijks wisselen van samenstelling. Ze hebben het op school zo geregeld dat alle kinderen uit alle groepen aan de beurt komen voor de activiteiten hier. Behalve in de maand december, dat is voor hen een drukke periode, komen ze hier tot eind februari iedere vrijdagmiddag. We hopen dat veel bezoekers van hun lekkere hapjes komen genieten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden