De crew van SCC Powerhouse. Foto: Mark Lobbezoo
De crew van SCC Powerhouse. Foto: Mark Lobbezoo (Foto: Mark Lobbezoo)

Sportschool waarbij kracht en sterker worden centraal staat

Zeven jaar geleden begon Tymen Gerestein in een ruimte bij zijn huis in Middelburg met SCC Powerhouse, een sportschool waarbij kracht en sterker worden centraal staat. Al snel was de sportschool uit zijn jasje gegroeid en moest er een groter pand komen. Dat lukte en SCC Powerhouse trok in bij Crossfit in Vlissingen. Sinds mei van dit jaar is de sportschool weer verhuisd, en wel naar Oost-Souburg.

door Mark Lobbezoo

OOST-SOUBURG - Om precies te zijn in de Buteuxstraat 10, waar vroeger de Hubo-bouwmarkt 'De bezige hand' van de familie Van Maldegem zat. Aan de buitenkant doet niets denken aan een sportschool, maar eenmaal binnen blijkt er achterin een grote ruimte te zijn ingericht met allemaal halters en toestellen met gewichten. SCC Powerhouse staat er op de muur, waarbij SCC staat voor Strength Conditioning Center.

Ervaren powerlifters

Er zijn deze avond zes mannen aan het trainen, allemaal ervaren powerlifters. De vaste crew bestaat uit negen leden, maar er is ruimte voor meer leden. De meeste van deze aanwezigen trainen meerdere keren per week. SCC Powerhouse is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Krachtsport Federatie (KNKF). Behalve Tymen doen diverse leden ook regelmatig mee aan wedstrijden in binnen- en buitenland. Tymen Gerestein zelf werd in 2015 zelfs Nederlands kampioen bankdrukken.

Powerhouse is geen gewone sportschool, maar een sportschool die vooral gericht is op powerlifting. Een sport die bestaat uit drie onderdelen. Squat, bankdrukken en deadliften. Het is een krachtsportvereniging met eigen trainingsruimte, die zich vooral op powerliften en elke andere vorm van krachttraining richt. Het verschil met een 'gewone' sportschool is dat het hier vooral om sterker worden gaat en dat er door de relatief kleine groep je makkelijk om advies kan vragen bij andere leden. SCC Powerhouse is de enige powerliftvereniging in Zeeland. Volgens Gerestein is het prettig om bepaalde doelstellingen te behalen doordat leden dezelfde ambitie delen, sterker worden, waardoor er een motiverende sfeer ontstaat en er doelgericht getraind kan worden. Plannen om weer te verhuizen zijn er voorlopig niet, op deze locatie zitten ze goed, hoewel er wel wat aan de zichtbaarheid gedaan wordt als er binnenkort buiten een vlag met naam en logo wordt opgehangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden