Pepernotentocht van Team Ride4kids Zeeland


de oranje team Rid4kids Zeeland sponsorcaravan
de oranje team Rid4kids Zeeland sponsorcaravan (Foto: team ride4kids Zeeland)

Pepernotentocht van Team Ride4kids Zeeland

Zaterdag 25 november houdt Team Ride4Kids Zeeland de derde editie van de Mountainbike Pepernotentocht. Daarmee geeft de organisatie een vervolg aan de eerste twee succesvolle edities.

De route leidt de mountainbikers zoveel mogelijk 'offroad' over de westkant van Walcheren, met een tussenstop bij de prachtige 'Oranje ride4Kids Zeeland Caravan' op de parkeerplaats van de Intratuin in Koudekerke voor een drankje en een versnapering. Ook familie en vrienden van de mountainbikers zijn hier natuurlijk welkom!

Stichting Ride4Kids is opgericht om geld in te zamelen voor kinderen met een (energie)stofwisselingsziekte. Bij kinderen met een (energie)stofwisselingsziekte gaat er door fouten in het DNA iets mis met het omzetten van voeding naar energie. De energiefabrieken van de cellen, mitochondriën genaamd, werken niet goed. Hierdoor krijgt het lichaam onvoldoende energie om goed te kunnen functioneren. De delen van het lichaam die de meeste energie nodig hebben zoals de hersenen, het hart en de grote spieren worden het zwaarst getroffen. Dit kan aanleiding geven tot ernstige vermoeidheid, ontwikkelingsachterstand, epilepsie, hartfalen en motorische beperkingen.

Er zijn grote verschillen tussen patiënten, zowel in beloop als in de symptomen van de ziekte. De ziekte is progressief. Dit wil zeggen dat de klachten en beperkingen steeds erger worden. Veel patiëntjes overlijden op jonge leeftijd.

In Nederland worden per week ongeveer 1 tot 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte: 70% van deze kinderen wordt niet volwassen. 50% overlijdt voor hun 10de verjaardag.

Team Ride4Kids Zeeland is al een paar jaar bezig met het organiseren van evenementen om geld in te zamelen voor het goede doel, zoals spinning- en culi events en fietstochten. Twee bekende tochten zijn de Clinic “0” en de “oranjepapflappentocht”. Sinds 2 jaar is daar een mountainbiketocht bijgekomen. Mede door de ontwikkeling van de mountainbikeroute op Walcheren en het enthousiasme van het Kasteel van Batavia heeft de organisatie nu de 3e editie gerealiseerd.

Ride4Kids Zeeland probeert met de Mountainbike Pepernotentocht zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de door Ride4Kids georganiseerde 'Pyreneeën Challenge'. Team Zeeland fietst dan, samen met alle andere deelnemers, over de legendarische Pyreneeëncols, zoals de col d’Aubisque, col de Soulor en de Tourmalet, waarbij zij vele kilo- en hoogtemeters overbruggen. De personen die hier aan deelnemen hebben als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen om op die manier de strijd aan te gaan tegen (energie)stofwisselingsziekten.

Tot op heden is er nog geen medicijn om kinderen met een (energie)stofwisselingsziekte te behandelen of zelfs te genezen. Omdat de groep patiëntjes relatief klein is, is het voor de farmaceutische industrie commercieel niet interessant genoeg om een medicijn te ontwikkelen. Maar zonder medicijn is er voor deze kinderen geen toekomst…en dit is onacceptabel!

Voor meer informatie over de Mountainbike Pepernotentocht of deelnemen deze tocht en/of aan de Pyreneeën Challenge, zie https://r4kzld.wordpress.com/ en www.ride4kids.nl

Informatie Mountainbike Pepernotentocht
Inloop 09:00 uur. Start 09:00 - 10:30. Opgave ter plaatse voor aanvang bij Kasteel van Batavia.
Zuidstraat 143, 4361 AH, Westkapelle. Inschrijfgeld: €7,50. Dit komt geheel ten goede aan stichting Ride4Kids. Afstanden: 35 & 45 km met tussenstop, geen strand. Bewaakte fietsenstalling en afspuitmogelijkheden. Deelname is op eigen risico

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden