Foto: Probiblio

Wie zet jij in het licht?

WALCHEREN - ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Stichting Zeeuws Verlies verzorgen tussen 5 en 20 december diverse activiteiten over heel Walcheren met als thema 'Wie zet jij in het licht?'. Zowel in de Zeeuwse Bibliotheek aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg als in de Bibliotheek aan de Spuikomweg 7 in Vlissingen als in de bibliobussen kunnen bezoekers een persoonlijk bericht achterlaten in de Wensboom. De activiteiten sluiten aan bij het landelijke programma Joris' Kerstboom, over een grote kerstboom als ontmoetingsplaats waar je elkaar ten huwelijk kunt vragen, een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap bezingen.

Wensboom

ZB biedt bezoekers via de Wensboom een plek om iemand in het licht te zetten, te bedanken of een bijzonder verhaal te delen. Vrijwillige medewerkers van Zeeuws Verlies zijn bij alle wensbomen om bezoekers die, op wat voor manier dan ook te maken hebben met verlies, een luisterend oor te bieden. Zeeuws Verlies heeft, zoals ieder jaar, van 6 t/m 20 december ook een grote Wensboom in Groenrijk Middelburg aan de Mortiereboulevard. Vrijwilligers zijn daar in het weekend 's middags aanwezig.

Wenskaarten

Er zijn wenskaarten te verkrijgen van 5 tot en met 20 december in alle vestigingen van ZB, inclusief de bibliobussen, en in Groenrijk Middelburg. Bezoekers kunnen de kaart ter plaatse schrijven en in de Wensboom hangen of mee naar huis nemen en later in de boom hangen.

Activiteiten

Zeeuws Verlies is in ZB| Bibliotheek Vlissingen aanwezig op donderdag 5 december van 10.00 tot 12.00 uur tijdens het Buurtcafé en van 6 t/m 8 december van 14.00 tot 16.30 uur om in gesprek te gaan met bezoekers. Op 17 en 18 december kunnen bezoekers van 14.00 tot 16.30 uur bij hun terecht in de ZB in Middelburg. Vrijdag 20 december worden alle geschreven wenskaarten door de Taalbus van ZB naar Groenrijk Middelburg gebracht om daar in de Wensboom te worden gehangen. Om 14.30 uur zal een bekende Zeeuw de kaarten per postzak overhandigen. Iedereen is welkom daarbij aanwezig te zijn.

De kaarten hangen tot half januari in de Wensboom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden